2018. február 13., kedd

Nicola Yoon: Minden, minden

Nicola Yoon:
Minden, minden

Műfaj: romantikus, ifjúsági

Korosztály: 14+

Film: 2017 (Mint a legtöbb esetben, most sem egyezik túlságosan a könyvvel. És szintén nem túl izgalmas.)

Történet röviden: Madeline egy különleges lány. Van egy nagyon ritka betegsége, aminek köszönhetően egész életét kénytelen egy házba bezárva tölteni. Mindent, amihez hozzáér, mindenkit, akivel kapcsolatba lép kötelező fertőtleníteni. Emiatt minden napja ugyanúgy telik, még nem beköltözik egy család a szomszéd házba. Ezentúl Maddie nem elégszik meg az egyszerű életével, csak többre és még többre vágyik és kíváncsiságát csak Olly-val, a szomszéd fiúval kötött barátsága elégíti ki. De egy idő után már ez sem elég, szóval Maddie kockára teszi az életét néhány emlékezetes napért cserébe. De ezután olyan híreket kap, amik gyökerestül felforgatják a teljes életét...

Vélemény:
Bianka:
Kinézet: Meglepő alkalom, mikor azt mondom, hogy a filmes borító jobban tetszik, mint az eredeti. Ennek a legfőbb oka az, hogy a filmes sokkal érzelmesebb, figyelem felkeltőbb, romantikusabb, mint a kék alapon rajzolt szívek. Az meg már csak az egyik bónusz, hogy a főszereplő Olly-t egy általam kedvelt színész, Nick Robinson játssza. (Mellékesen... Jobban áll neki ez a hosszú haj, mint az eredeti rövid. És apának még az jutott eszébe, hogy hasonlít Shawn Mendesre! )
Történet: Ez egy nagy kivétel, ugyanis vannak benne képek! És nem csak díszítésként, hanem néha néha a történet egyes fejezetei csak 1-1 képek. Meg ehhez kapcsolódóan vannak pár mondatos fejezetek is, amiket amúgy egyáltalán nem preferálok. Emellett a történet sem nyűgözött le. Túl klisés és emellett teljesen kiszámítható. Talán a Hawaii nyaralás részt élveztem igazán.
Szereplők:
Maddy: Félős, visszahúzódó, könyvmoly lány, aki kivirul, amint megismeri Ollyt. Mondjuk ez nem is olyan véletlen, mivel mindig is bezárva tartották.
Olly: Amolyan rosszfiú, de a normálisabb fajtából. Ő a családban a védelmező, mivel apjuk elég erőszakos. Szeret falat mászni és gördeszkázni.
Carla: Maddy ápolónője és egyben legjobb barátja. Sokat segített neki és Ollynak, hogy egymásra találjanak. De ezzel sok mindent kockáztatott.

Sose feledd: álmodj nagyot, olvass sokat!

                                                                     Bianka