2018. február 18., vasárnap

Joss Stirling: Misty

Joss Stirling:
 Lélektársak 4.:
Misty

Őszintén bevallom, lehet ez a bejegyzés egy káosz lett. Ennek az az oka, hogy valójában már a fejemben is elég nagy káosz van ezzel a könyvvel kapcsolatban, de igyekeztem a lehető legjobbat kihozni ebből az egészből.


Műfaj: romantikus, fantasy

Korosztály: 12+

Történet röviden: Misty inkább átokként, mint áldásként gondol a képességére. Ugyanis csak az igazat tudja mondani és ha nem figyel, akkor ebbe a csapdába kerülnek a körülötte lévő emberek is. Emiatt rengetegszer bajba kerül. A Benedictekkel akkor találkozik, mikor egy speciális savant táborba meg barátaival, ahol viszont egy nagyon veszélyes gyilkosról hallanak. Ezért a fiúk azon dolgoznak, hogy megtanítsák a fiatal táborozóknak, hogy hogyan védjék meg magukat. Később már Uriellel tart Afrikába, hogy megtalálják a titokzatos lélektársát. Misty kapcsolatai és családja miatt megy oda. Sok-sok véletlen folytán egy iskolai buliba csöppennek, ahol talán több titok is rejtőzik, mint gondolták volna. Ott van a mindenkit elsöprő vitacsapat, akiknek lehet, hogy van egy kis extra segítségük is.😉 De sajnos a nyaralás nem tarthat örökké, így hamarosan mindenki visszatér a "normális" életéhez. Ez persze nem annyira egyszerű, mikor valakinek az élete szerelme egy másik kontinensen van. De ez sem akadályozza meg a fiatalokat. Az egyetlen probléma, hogy fogalmuk sincs róla, hogy mekkora veszély leselkedik rájuk, mígnem csak az egész közepébe nem csöppennek.

Vélemény:
Bianka:
Kinézet: Ez a változtatás határozottan jót tett neki, ez a letisztultabb, de hatásosabb verzió sokkal jobban tetszik. De azért még mindig felfedezhetjük az inda-motívumokat. Ez azért még jelzi, hogy a sorozat maradt ugyanaz.
Történet: Azt egy kicsit sajnálom, hogy most már nem látunk bele ugyanolyan szinten a Benedict család életébe, viszont a stílus és az izgalmak ugyanúgy megmaradtak. Talán ez a változás szükséges volt ahhoz, hogy ne laposodjon el teljesen a történet. Annak is örülök, hogy most egy kicsit Angliába kalandozhattunk el, ezzel azt is bebizonyítva, hogy a savantok az egész világban élnek.
Szereplők: 
Misty: Alapvetően egy nagyon kedves, de szeleburdi és ügytelen lány. Mivel az igazmondás képességét rosszként fogja fel, ezért önbizalom hiányos is. Viszont nagyon szeret segíteni az embereken.
Alex: Egy igazi zseni, ráadásul még helyes és népszerű is. Talán a világ egyik legjobb kombója. A vitacsapat vezetője, a képessége a rábeszélés.
Tarryn: Alex tanára, a vitacsapat felkészítője. Szintén savant egy nagyon nyomasztó képességgel.

Sose feledd: álmodj nagyot, olvass sokat!

                                                                     Bianka