2017. november 30., csütörtök

W. Bruce Cameron: Egy kutya négy élete

W. Bruce Cameron: 
Egy kutya négy élete

Műfaj: ifjúsági

Korosztály: 14+ (bár a könyv szerint “Felnőtteknek ajánljuk”)

Film: 2017. (Nekem nagyon tetszett, igazán aranyos és megható)

Történet röviden: Minden egy egyszerű kiskutya megszületésével kezdődött. Anyjával és testvéreivel csavargóként élte mindennapjait, majd egyszer egy kutyamenhelyen kötött ki, ahol csodálatos élet várt rá. Aztán minden végetért és kezdődött előröl. Tóbiból Bailey lett, Ethan örökké hű társa és legjobb barátja. Rengeteg időt töltöttek együtt, miközben a fiú felcseperedett. De sajnos ez Bailey igen boldog és kalandokkal teli életének végét is jelentette. Aztán megint kiskutyaként ébredt! Pedig már azt hitte, megtalálta élete értelmét. Ráadásul kislány lett! Ellie egy nyomkövető rendőrkutyaként tengette mindennapjait. Első gazdája a szigorú Jacob volt, a második pedig a kissé bohókás, de szeretettel teli Maya. Ezúttal is egy hosszú és izgalmakkal teli életet töltött el, ezért szegény kutya teljesen elképedt, mikor egy labradorként kelt fel. Eleinte elég szörnyű sorsa volt, majd belekóstolhatott a kóbor kutyák életébe, de végül visszatalált rég elvesztett gazdijához, így végre teljesülhetett az álma.

Vélemény:
Bianka:
Kinézet: A kedvencem a filmes borító. Nagyon aranyos az a kutyus és jól is mutat a könyvön.
Történet: Alapvetően egy amolyan “gondolkodjunk az élet értelméről” típusú könyv, amiket én nem szeretek. Emiatt sokat is szenvedtem, miközben próbáltam túljutni egyes részeken. De amúgy egy nagyon megható regény, én is megkönnyeztem. De ennek ellenére ez egy nagy csalódás. Most olyat fogok mondani, amit eddig még soha: A film jobb! Legalábbis ez az én szerény véleményem.
Szereplők: 
A kutya: Több néven is nevezhetnénk, de a kulcs karakter egyértelműen Bailey. Nagyon érdekes, hogy egy kutya szemszögéből láthatjuk az életet és, hogy bizonyos idő alatt rájön az életei közti összefüggésekre.
Ethan: A kutyus első igazán fontos gazdija, hű barátja. Még kisfiúként szerezte meg Bailey-t, aki egyetemista koráig végigkíséri az életben.
Hannah: Ethan nagyszüleinek egyik távolabbi szomszédja, a fiú egykori barátnője.
Jacob: A szigorú, de kitartó rendőr, akinek a szívében ott a nagy űr.
Maya: Ellie 2. gazdija, aki tovább kíséri a kislányt a nyomozók izgalmas életében.


Sose feledd: álmodj nagyot, olvass sokat!
                                                                 
                                                    


                                                                             Bianka