2017. november 2., csütörtök

Joss Stirling: Phoenix

Joss Stirling:
 Lélektársak 2.:
Phoenix

Műfaj: romantikus, fantasy

Korosztály: 14+

Történet röviden: Yves a 2. legfiatalabb Benedict fiú. Phoenix pedig egy savant bűnbanda zsebtolvaja. Mikor Yves Londonba utazik egy konferenciára, akkor még nem is sejti, hogy milyen kalandok várnak még rá. Éppen egy stadiont látogat meg, mikor Phee áldozatául esik. Mikor a lány elrabolja a csúcstechnológiás készülékét, ő mindenáron megpróbálja megakadályozni a terv sikerét. Ezzel eléri azt, hogy Phoenix továbbra is a nyomában legyen. És végül, de nem utolsó sorban, mikor rájönnek, hogy egymás lélektársai, csak akkor keverednek igazán nagy bajba! A lány állítólagos családja szembeszáll a Benedictekkel és a mögöttük álló több száz rendőrrel és FBI-ossal, miközben az újdonsült szerelmespár csak sodródik az árral. De vajon egy ennyire nehéz helyzetet is képes túlélni egy ilyen heves szerelem?

Vélemény: 
Bianka:
Kinézet: Tulajdonképpen stílusában megegyezik az előző könyvekkel. Ami különösen tetszik az az, hogy a minta egy főnix madarat rajzol ki, ami ugye egy elég ötletes megoldás a címből kiindulva.
Történet: Mint az előző rész, ez is hamar magával ragadott, könnyen bele tudtam élni magam Phee történetébe. A regény ismét női szemszögből íródik, de ezúttal ez nem azt jelenti, hogy egy tipikus szerelmes lány áradozását kell “végighallgatnunk”, mert Phoenix élete ennél sokkal keményebb és bonyolultabb. Ez a rész tele van jobbnál jobb akciódús jelenetekkel, de azért a szerelemre vágyók étvágyát is kielégítette a szerző. Én azt mondom, ez egy kihagyhatatlan történet.
Szereplők:  
Phoenix: Egy igen határozott és makacs lány, aki múltjának köszönhetően eléggé nehezen nyílik meg az emberek előtt. 
Yves: Egy igazi zseni, a család esze, de ha kell, akkor harcba száll azokért az emberekért, akik fontosak neki.
Mylord: Phee bandájának vezetője, egy kegyetlen diktátor. Semmiképpen nem akarja elveszíteni a lányt, ezért is száll szembe a Benedict-ekkel.
Unicorn&Dragon: A Mylord fiai, Phoenix "testőrei". Együgyű barmok, akik csak apjuk parancsait követik.

Sose feledd: álmodj nagyot, olvass sokat!
                                                                                                                
                                                                                   Bianka