2017. november 13., hétfő

Jennifer L. Armentrout: Ónix

 Jennifer L. Armentrout:
Luxen 2.:
Ónix

Műfaj: romantikus, fantasy

Korosztály: 14+

Történet röviden: Katy élete egyre csak bonyolultabbá válik. Daemon-nel való összekapcsolódása az őrületbe kergeti. Ösztönösen csak vonzódik a sráchoz, bár ez lehet, nem csak a különleges kapocsnak köszönhető. Katy ráadásul kezd egyre furább dolgokat művelni. És még ott van Blake, az új srác is, aki elég titokzatos, de a lány hamar megkedveli és egyre több időt tölt vele, Daemon figyelmeztetése ellenére. A Védelmi Minisztérium már csak az extra. A fiatalok a körülöttük lévő összeesküvéseket próbálják megfejteni, mindeközben egy-egy ügynök mindig a nyomukban van. És ott van Dawson, a harmadik Black testvér rejtélye is... Vajon mi történt vele?

Vélemény:
Bianka:
Kinézet: Stílusában nyilván hasonlít az első részéhez, nekem még mindig a legnagyobb bajom a karakterek kinézetével van. Én egyszerűen nem ilyennek képzelem el őket! Lehet csak velem van a baj?
Történet: Izgalmas és lebilincselő, ahogy azt várni lehetett. Személyes kedvenceim a romantikus részek, amikből kaphattunk egy elég nagy dózist, de emellett fő érzelemként uralkodott az izgalom, a düh és a fájdalom is. Illetve kiosztották a csalódottság és a magány lapjait is, nem is keveseknek. Ebből már ki lehetett következtetni, hogy ez a sztori nem csak izgalmas, de érzelemdús is.
Szereplők:
Katy: Továbbra is az a kicsit makacs, könyvmoly lány, akit eleinte megismerhettünk, de a körülötte történő események megkeményítették, már nem annyira se
Dawson:Egyelőre nem derül ki róla túl sok, csak annyi, hogy kitartó és szereti a testvéreit.
Daemon: Továbbra is próbálja a számára fontos embereket megvédeni. De sokan tartanak tőle, hiszen elég zárkózott, illetve hirtelen haragú. De a barátai tudják, hogy legfőbb ismertetőjegye az, hogy rendkívül szemtelen.
Dee: Katy legjobb barátnője, Daemon és Dawson testvére. Imád enni, ezt barátai viccesnek tartják. Mindig próbál segíteni a barátainak, de ez nem mindig sikerül.
Blake: Az iskola új sráca, a kezdetektől egy különös aura lengi körül. Hamar szoros barátságot létesít Katy-vel.
Adam: Dee barátja, nagyon szoros kettejük kapcsolata. Viszonylag visszafogott személyiség. Ő is igyekszik a hozzátartozóit megvédeni.
Andrew: A másik Thompson fiú, nagyon hasonlít testvérére. Talán kevésbé szoros a kapcsolat közte és a barátai között. Szeret gúnyolódni Katy-vel.
Ash:Katy nagy ellensége, hiszen Daemon exe. Egy tipikus plázacica.

Sose feledd: álmodj nagyot, olvass sokat!
                                                                                                                
     
                                                                              Bianka