2017. október 5., csütörtök

Rachel Hawkins: Hex Hall

Rachel Hawkins:
 Hex Hall 1.:
Hex Hall

Műfaj: romantikus, fantasy

Korosztály: 14+

Történet röviden: Sophie 12 évesen szembesül azzal, hogy boszorkány. És ennek köszönhetően egész élete megváltozik. Bár csak mindenkinek segíteni akar, folyton-folyvást bajt okoz, emiatt állandóan az egyik városból a másikba költözik anyjával. De sajnos ez így nem mehet a végtelenségig. Apja, akit soha sem látott egy nevelőintézetbe záratja. Ez ellen Sophie semmit sem tehet, hiszen apja egy nagyon befolyásos személy a Tanácsban. Így kerül az ifjú boszi a Hekaté Hallba. Eleinte nagyon utálja, de idővel beleszokik az iskola ritmusába. Legjobb barátnője Jenna, a különc kis vámpír lesz. Ez csak azért nagy gond, mert valaki erőszeretettel szívja a diákok vérét és Jenna így az első számú gyanúsítottá válik. De ha ez nem lenne elég, akkor ott van még mellette a 3 grácia, akik mindenáron be akarják venni boszorkánykörükbe, hogy megerősödhessenek. Egyszóval Sophie hamar az árulások, csapdák és a természetfeletti bűvkörébe csöppen.

Vélemény: 
Bianka:
Kinézet: Érdekes megoldás, nekem egy különleges párhuzam jutott eszembe. Mindenki ismeri azt a mondást, hogy "A szem a lélek tükre." Na, itt a tavat egy tükörrel lehet párhuzamba hozni, ami  megmutatja Sophie igazi valóját. Bár ez alapján ijesztőnek tűnhet egy kissé. De határozottan tetszik.
Történet: Eleinte a hátsó tartalma alapján nem akartam elolvasni. De egy nap a könyvtárban a szokásos hatos stócomból még hiányzott egy könyv, ezt meg sokan ajánlották, így minden negativitásom ellenére levettem a polcról. És azt kell mondjam csalódtam magamban. Már meg kellett volna tanulnom, a tartalom nem minden. Erre a pozitív oldalon ez egy jó példa, de láthattunk már erre negatív megfelelőt is a blog történelmében. Ilyen a Wunderkind. Teljesen más a könyv, mint amilyennek hittem. Teljesen elvarázsolt már pár oldal után. A váratlan fordulatok miatt megunhatatlan, a nevetséges versengések pedig humorossá teszik.
Szereplők:
Sophie: Az a fajta lány, aki kínos pillanataival vívja ki a figyelmet. De egyébként egy talpraesett lány.
Jenna: Nem az a tipikus vámpír, inkább egy nagyon is csajos tininek mondanám. Megszállottan rajong a rózsaszínért és imád mások szerelmi életében vájkálni. Ugye, hogy elsőre nem mondanád meg róla, hogy általában vérrel oltja szomját?
Alexander: Az iskola legnépszerűbb sráca, aki pontosan úgy viselkedik, ahogy abban a bizonyos nagy könyvben megírták. Nem véletlen, hogy a legtöbb lány kiszemelte magának. De a tökéletes külső mögött romlott belső is rejtőzhet...
Cal: Az iskola gondnoka, a legjobb a gyógyításban. Szinte minden élőt képes rendbehozni. Visszafogott, rejtőzködőbb személy, de mégis nagyon fontos és mindenki ismeri. Már 6 éve nem hagyta el a Hex Hall-t.
Mrs. Casnoff: Szerintem egy nagyon jó igazgató. Közvetlen és megértő, jól ismeri a diákokat.  

Sose feledd: álmodj nagyot, olvass sokat!
                                                                                                                
     

                                                                              Bianka
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése