2017. szeptember 23., szombat

jackdaw: Segítség, Disney hercegnő lettem!


Múltkor már megígértem, hogy még hozok egy ajánlót, de sajnos sem hétvégén, sem hétköznap nem volt erre időm. De most itt vagyok a pótlással egy kicsit rendhagyó formában. Ez most egy blog ajánló. Hát, igen... Bármennyire is ígérgettem, már régen volt az előző.

Műfaj: romantikus, fantasy (Bár nem a szokványos értelemben.)

Korosztály: 12+ (Legalábbis a Wattpad-ból kiindulva... Bár egyelőre elég mese hangulatú az egész)

Történet röviden: Alexa egy átlagos 16 éves lány volt, még örökbefogadó szülei azzal nem szembesítették, hogy ő igazából Csipkerózsika és Fülöp herceg lánya. Ezért Tündérkeresztanya kapcsolatba lép vele egy nem mindennapi módon és ráveszi, hogy menjen el a Disney-mesék szülőföldjére, MagicIsland-re. Itt Alexa nem meglepő módon egy varázslatos világba csöppen. Megismeri valódi szüleit és nővérét, illetve beköltözik a pompás kastélyba és elkezdi a hercegnői iskolát. De még a világ legkirályabb helyén sem lehet minden tökéletes.

Vélemény: 
Bianka:
Kinézet: Itt nincs igazán mit véleményezzek, hiszen a Wattpad csak a borítókat engedi személyre szabni. Ennek a könyvnek nincs semmi extra a borítóján, inkább a cím a figyelemfelkeltő. Épp csak annyit tüntettek fel rajta, ami szükséges plusz egy kis kép került még a képzeletbeli lapra.
Történet: Az olyan embereknek, mint én, akik általában komolyabbak, de néha szeretnék kimutatni, hogy bizonyos szinten igen is gyermeklelkűek, na azoknak ez egy tök jó történet. Először is egyedi és ötletes, másodszor is nagyon aranyos sztori. Szerintem akár fiatalabb gyerekeknek is jó lehet. A megfogalmazás igényes, nincs tele helyesírási hibákkal, ami számomra azt jelenti, hogy a szerző szán időt a jó minőségre, ami azért ritka a Wattpad esetében. Szóval ez az egész számomra egy nagyon pozitív benyomás a szerzőre nézve.
Szereplők:
Alexa: Tipikusan azok közé a lányok közé tartozik, akiket nem igazán érdekel, mit gondolnak róluk. Ha nem tetszik ez valakinek, ez van, őt nem érdekli.
Teó:  Lexa titkos haverja. Sokat lógnak együtt, de Teó semmiképp nem hajlandó beismerni, hogy igen is kedveli azt az örökké fecsegő lányt.
Hédi: Alexa egyetlen igazi barátnője. Ugyan nem tartozik az elit körökbe, de ez nem szabhat határt a két lány barátságának. Igazi kis lázadó, az extrém sportok fanatikusa.
Amanda: A királyi pár idősebb lánya. Stílusa sokban hasonlít a húgáéhoz. 

Sose feledd: álmodj nagyot, olvass sokat!
                                                                                                                
                                                                                                                                      Bianka