2017. augusztus 18., péntek

Joss Stirling: Sky

Joss Stirling:
 Lélektársak 1.:
Sky

Műfaj: fantasy, romantikus

Korosztály: 14+

Történet röviden: Sky-t a szülei örökbe fogadták. Sajnos szinte semmire sem emlékszik előző életéből, de ezt nem is bánja. Csak  egy furcsa képessége maradt meg, az, hogy látja mások auráját. De mindig is úgy gondolta, ez a képzelete műve. Viszont azzal, hogy a Sziklás-hegység egyik kis falucskájába költözik közelebb kerül a valósághoz, mint gondolta volna. Találkozik Zeddel, a suli rosszfiújával, akinek életét nagy homály fedi. És minél többet tudnak meg egymásról, Sky annál nagyobb veszélybe kerül, ugyanis Zed be akarja vezetni a savantok mindennapi életébe, ráadásul azt bizonygatja Skynak, hogy ők bizony lélektársak és örökkön-örökké együtt lesznek. De vajon ebből mit hihet el egy olyan fiatal lány, aki a múltjára sem emlékszik?

Vélemény: 
Bianka:
Kinézet: Őszintén megmondom, nekem egyáltalán nem tetszik a borító. Legalábbis első látásra nem fogott meg, ez volt az oka, amiért először nem is akartam elolvasni a könyvet. De ne hagyjátok magatok becsapni, az unalmas külső mögött igazi kincs rejtőzhet!
Történet: Már az első soroktól kezdve megfogott az egész regény. Örültem neki, hogy bizonyos szinten megint egy új világba csöppentem bele, új természetfeletti lényekkel. Tetszett, hogy a kalandok mellett sok romantikát is találhattam, de teljes kiegyensúlyozottságra leltem. Azért nálam is van egy határ, mikor a romantika túl sok és ez nyálassá teszi a történetet, de ez egyáltalán nem ilyen könyv. Az egyetlen dolog, amivel kapcsolatban hiányérzetem volt, azok a barátok. Sky barátai alig bukkannak fel a történetben, én őket kicsit fontosabbnak tartom, minthogy ennyire elhanyagoljam a barátokat.
Szereplők:  
Sky: Egy félénk, visszafogott lány, aki az új iskolájában viszont rengeteg barátra tesz szert. Sőt Zed mellett teljesen kivirul.
Zed: Egy igazi rosszfiú, a lányok nagy álma. Hírnevét megalapozta az, hogy bátyjai is elég népszerűek voltak, másrészt azzal is felkeltette a lányok érdeklődését, hogy a suliból senkivel sem volt hajlandó randizni.

Sose feledd: álmodj nagyot, olvass sokat!
                                                                                                                
                                                                                                                                      Bianka