2017. augusztus 25., péntek

Claudia Gray: Örökéj

Claudia Gray:
 Evernight 1.:
Örökéj

Műfaj: fantasy, romantikus

Korosztály: 14+

Történet röviden: Bianca (Hello névrokon!☺) szüleivel a nyáron költözött az Evernight akadémiára. Ez egy bentlakásos iskola, ami elsőre átlagosnak tűnhet, de valójában kissé ijesztő. Egyrészt az egész iskola sötét és barátságtalan és úgy néz ki, mint egy összefoltozott párna. Részletenként épült fel, de a történelem folyamán az építészek nem törődtek az ízlésességgel, (Amúgy létezik ilyen szó? Nem találtam  jobbat.) hanem az akkori stílus szerint építkeztek. Ez Biancát alapból kiakasztja, de attól már végképp a frász kerülgeti, hogy tudja, igazi elit kis piperkőcökkel fog együtt tanulni. Ezért is próbál meg elszökni. Ekkor találkozik Lucas-szal, akit hamar szívébe zár és a kisebb nehézségek ellenére alig pár nap alatt menthetetlenül beleszeret. Néhány hónap elteltével Bianca teljesen megváltozik és előtör igazi énje. De vajon mi lehet az ő, illetve az egész iskola titka, amit ennyire rejtegetni kell?

Vélemény: 
Bianka:
Kinézet: Stílusában tökéletesen passzol a történethez, kicsit ijesztő, misztikus hangulata van, pont úgy, mint a regénynek. Így azt is mondhatnám, hogy a lehető legtöbbet kihozták a borítóból, de ezzel szemben van néhány negatívumom is. Egyrész én a világító kék szemeket elhagytam volna, bár tudom, hogy ez a kontraszt az egész sorozat egyik jellegzetessége, de nekem mégsem tetszik. Viszont azt már tényleg érthetetlennek találom, hogy miért kellett inda mintázatot tenni az előtérbe. A háttérben tökéletesen elbújhatott volna és az szerintem sokkal ízlésesebben nézne ki, de ez csak az én személyes véleményem.
 Történet: Konkrétan 2 nagy részre fel tudom bontani az egészet, mintha 2 külön könyv lenne, amiknek ugyanazok a szereplői. Az első rész egy átlagos lányról szól, mint ahogy a leírásban elmeséltem, majd jön egy hirtelen váltás és a semmiből előkerül egy csomó emlék és tény és hirtelen az egész egy elég gagyi vámpírmesébe torkollik. Aztán persze jön a balszerencsés szerelem, az árulás, a megszökés és a hazatalálás. Egy szóval: szokásos. Aki valami egyedire vágyik az ezt felejtse el, mert ez egy tök sablonos sztori. Nekem nem tetszett.
Szereplők:
Bianca: Egy nagyon félős lány, fél ismerkedni, így nehezen szerez barátokat. Egy csodagyerek, hiszen nem változtatták át, hanem vámpírnak született.
Lucas:  Kicsit kilóg az Evernight-osok közül, mert ő ember. Az egyik különösen szerencsés, aki közelről megismerheti Biancát. Ráadásul még a pasija is lehet.
Balthazar: Bianca legjobb vámpír barátja. Egész erős, már több száz éves. Mindent megtesz, hogy hősnőnk boldog legyen és nyílt titok, hogy nem bánná, ha Lucas henyében lehetne

Sose feledd: álmodj nagyot, olvass sokat!
                                                                                                                
                                                                                                                                      Bianka