2017. augusztus 31., csütörtök

Böszörményi Gyula: Rudnay-gyilkosságok

Böszörményi Gyula:
 Ambrózy báró esetei 2.:
Rudnay-gyilkosságok


Hamarosan itt az iskola, így úgy gondoltam még kihasználom ezt a napot egy utolsó nyári bejegyzésre. Mindenkinek sok energiát és kitartást kívánok az újabb tanévhez. És ne felejtsétek el, ha van kedvetek hozzá, rendelhettek tőlem novellákat!

Műfaj: ifjúsági, romantikus

Korosztály: 14+

Történet röviden: Mili és Richárd továbbra is folytatja a rejtélyes ügyeik megoldását! Az utóbbi időben rengeteg értelmetlen és logikátlan bűnügy történt, amelyek között érezhető a kapocs, de mégis annyira különböznek. És ez önmagában nem elég, hiszen a történtek egyre csak bonyolultabbak lesznek, ráadásul a drága báróúr hiába figyelmezteti fiatal társát, az olyan makacs, hogy saját nyomozásba kezd, aminek köszönhetően bajba keveri önmagát, de ez kihat újdonsült családjára is. De ne feledkezzünk meg a másik Hangay-lányról sem! Nevezzük nevén, ő Emma vagy Gerlice, esetleg Cecília, hívd úgy, ahogy jobban tetszik. Az biztos, mindkét lányt kemény kőből faragták és furfangos ésszel áldották meg. Míg a fiatalabbik lány mások halálának körülményeit deríti fel, addig Emma a saját, és társai szabadulásán dolgozik. Az, hogy mi sül ki próbálkozásaikból, azt a képzeletetekre bízom...

Vélemény: 
Bianka:
Kinézet: Annyi 100%-osan biztos, hogy korabeli, retro. Amúgy nem igazán mond el bármit is a történetről, csak szimplán jól néz ki. Mást nem igazán tudok hozzáfűzni.
Történet: Eleinte nagy lelkesedéssel álltam hozzá, mert az előző rész nagyon tetszett. Aztán viszonylag hamar csökkent a lelkesedésem. Túl vontatott volt az egész, nehezen indultak be az események. Ezt azzal tudom magyarázni, hogy sok volt a le- és körülírás. Egy ideig úgy gondoltam, kész, vége, én ezt nem tudom folytatni, feladom. De egyszer csak túllendültem a holtponton és onnantól nagyon élveztem az egészet. Főleg a vége felé gyorsulnak fel az események, arról pedig biztosíthatok mindenkit, található néhány meglepő fordulat a cselekmények közt.
Szereplők:  
Mili: Határozott személyiség, aki ha akar valamit, akkor mindent megtesz azért, hogy elérje. Jól nevelt, udvarias, tisztelettudó, segítőkész, emiatt sokan szeretik. De ellene szól makacssága és önfejűsége.
Richárd: Sok szempontból hasonlít Milihez, de ő inkább nyugodt, megfontolt, talán ez teszi jó nyomozóvá. Támogatja a modern szemléletekhez, igyekszik ezek szerint élni, néha képes megfeledkezni az alapvető udvariassági szokásokról, de ezt a legtöbben elnézik neki.
Emma: Mili nővére. Ezt az s bizonyítja az is, hogy alapvetően nagyon hasonlítanak. Talán Emma kicsit nyugodtabb típus, de ő is megtesz mindent barátaiért, rafinált és kreatív.

Sose feledd: álmodj nagyot, olvass sokat!
                                                                                                                
                                                                                                                                      Bianka