2017. augusztus 9., szerda

Alyson Noël: Mindörökké

Alyson Noël:
Halhatatlanok 1.:
Mindörökké

Tudom, azt ígértem írni fogok, de nem volt rá időm. Illetve nekem is pihennem kellett. Szerintem ezek teljesen érthető kifogások, szóval erről ennyit. Lássuk is a könyvet!

Műfaj: romantikus, fantasy

Korosztály: 14+

Történet röviden: Ever az egyetlen aki túlél egy szörnyű balesetet. Szüleit és testvérét is elveszti, ráadásul kap egy képességet, amit egyesek nagy mázlinak vélnének, de Ever számára egy igazi átok. Az incidens után a lélekben még több sebből vérző lányt magához veszi nagynénje. De egy új városban tényleg nehéz új életet kezdeni, főleg akkor ha emellett meg kell barátkoznunk az új képességeinkkel. Everre is elég erősen hatott ez a változás, ezért is lett olyan bezárkózott. Egyedül a halott testvérével, Riley-val volt képes őszintén beszélgetni. Egészen addig míg Damen fel nem forgatja az egész életét. Viszont ezzel veszélybe is sodort mindenkit, aki fontos szerelmének...


Vélemény: 
Bianka:
Kinézet: Nekem az egész túl szomorú és sötét, a virágok sem elég színpompásak, hogy megtörjék ezt a búskomorságot. De a legnagyobb baki, hogy Ever szőke, míg a borítón látható lány egyáltalán nem az.
Történet: Nekem már az elején sem tetszett, de úgy voltam vele, adok neki még egy esélyt. Őszintén elárulhatom, ez teljesen felesleges volt. Az egész regény unalmas. Legalábbis szerintem teljesen egyértelmű volt már a kezdetektől, hogy mi lesz a vége. Sajnos nagyon érződik, hogy kezdő volt az írónő, mikor ezt írta. Az egész könyv dugig van klisékkel, ráadásul a világ, amit teremtett sem teljesen egyedi. Bennem nem hagyott mély nyomot a történet, olyannyira, hogy a bejegyzés megírása előtt újra kellett olvasnom a könyv hátulján lévő összefoglalót, hogy egyáltalán eszembe jusson, miről is szól a történet.
Szereplők: 
Ever: A baleset előtt egy népszerű, vagány lány volt, de most már csak egy félős, visszahúzódó idegroncs. A képessége teljesen tönkretette.
Damen:  Tipikus népszerű srác, akit körülrajonganak a lányok (és fiúk). De neki ez nem számít, csak egy ember fontos neki.
Riley: Ever halott húga, aki a semmi közepén bolyong, hogy találkozhasson testvérével. Számára nincs fontosabb nővérénél.

Sose feledd: álmodj nagyot, olvass sokat!
                                                                                                                
                                                                                                                                      Bianka