2017. július 23., vasárnap

Suzanne Selfors: Mentsük meg Júliát!

Suzanne Selfors:
Mentsük meg Júliát!

Műfaj: romantikus, ifjúsági

Korosztály: 14+

Történet röviden: Mimi Wallingford egész eddigi életét családja híres színházának színpadján töltötte. Az utóbbi időben a sokak által jól ismert Shakespeare-színdarab Júliáját alakította. Ez mind szép és jó, viszont egy színésznő élete sem lehet tökéletes. Egyrészt ott van Troy Summer, a híres tinisztár, ki minden nap néhány órára Rómeó szerepébe bújik, illetve Mimi legnagyobb "ellensége", a saját anyja. Mivel Wallingford, így ő a színház örököse, de szeretné a maga útját járni és orvossá válni. Ifjú hősnőnk kalandja éppen egy vitával kezdődött, amiben szerepet játszott Troy és persze Mrs. Wallingford is. Egy apró kis nézeteltérés elhanyagolható lenne, amennyiben ennek következtében Mimi és Troy nem a XVI. században találná magát a Montague-k és a Capuletek harca közepén, ráadásul korhű ruhákban, ami csak bajt hoz a fejükre. Viszont a következő pár nap sok mindent megváltoztat. Mimi megismeri az igazi Júliát, de ezzel eltéríti a történetet eredeti útjáról. De ha már ez megtörtént, akkor Rómeó és Júlia története miért ne végződhetne boldogan?

Vélemény: 
Bianka:
Kinézet: Szerintem a rágógumi és a napszemüveg torzítja az összképet, látszik, hogy csak rápakolták egy normális képre és nem eredetileg a képre tervezték. Nyilván ezzel akarják szimbolizálni a modern kort, ami keveredik a múlttal, viszont ez szebben és igényesebben is meg lehetett volna oldani. Alapvetően viszont tetszik ez a koncepció, csak mint már említettem, a kivitelezéssel vannak gondok.
Történet: Fantasztikus! Egyszerűen csak fantasztikus! Amellett, hogy egyedi történet, még a stílusa és kissé ironikus humora is csak még szerethetőbbé teszi. Az elején, a bevezetésnél lehet, kicsit sablonosnak tűnik, de csak az időutazás után kezdődnek el az igazi kalandok. Én alapból szeretem a régebbi korokban játszódó történeteket, de így, hogy egy közismert drámába csöppenünk, csak még jobb lesz. Biztos vagyok benne, hogy azok is képesek élvezni a regényt, akik még soha sem hallottak semmit a színdarabról, bár ezt azért nehezen tudom elképzelni.
Szereplők:  
Mimi: Kissé lázadó, de nem ez uralja életét. Inkább segítőkészsége és túl jó szíve az, ami egész életének eddigi döntéseinek meghozatalában segítette. Mivel három éves korától kezdve minden napját a színház falai között tölti, így nincsen magánélete, sem barátai. Emiatt viszont kissé önbizalom hiányos. Nem mellesleg utálja Troy-t. 
Troy: Híres tini énekes, aki a színészkedést csak kényszerből vállalta el. Egész életét a média és managerei határozzák meg. Főbb jellemvonásai, hogy arrogáns és nagyképű. Legalább is ezt mutatja a külvilág felé...
Júlia: Egy igazán szabad szellemű, vidám lány. Mindent megtesz, hogy ne kelljen hozzámennie Parsi-hoz. Bár saját szülei akarják belekényszeríteni a házasságba, családját mégis tiszteli, a jó hírnevüket mindennél fontosabbnak tartja.
Rómeó: Történetünk igazi hős szerelmese. Félénk, távolságtartó típus, de ha kell, igazán bátor is tud lenni.
Benvolio: A Montague család tagja. Sokkal közvetlenebb, harcos jellem, viszont közel sem olyan becsületes, mint Rómeó. Eleinte bármennyire is kedvesnek tűnik, szándékai nem mindig ilyen elragadók.

Sose feledd: álmodj nagyot, olvass sokat!
                                                                                                                
                                                                                                                                      Bianka