2017. július 29., szombat

Darren Shan: Rémségek ​Cirkusza

Darren Shan: 
Rémségek ​Cirkusza

Szòval, egy annyival kezdenèm, hogy tisztàzok, egy kèrdèst. Teljesen kiszàllok a blogbòl? Nem ìrok  többet? Ez a bejegyzès egyèrtelmű vàlasz kell legyen. Vegyük ùgy, hogy szabadsàgra mentem. Nem szeretnèk olyan folyamatos kihagyàsokkal ìrni mint eddig, ezèrt most "kivettem" egy hosszù időt ami alatt àtgondoltam nèhàny dolgot, ès arra a döntèsre jutottam, hogy èn imàdom ezt csinàlni, ès nem akarok erről lemondani. Szerintem folytassuk is a könyvvel, ritka, hogy ennyit ìrok ide fel.


Műfaj: Erm..rèmtörtènet? Jeez, semmit sem fejlődtem. Vàmpìrok, törött nyakak gyerekeknek tàlalva. Szàmomra nem hàtborzongatò, de a pòkfòbiàsoknak okozhat nèhàny kellemetlen estèt.

Korosztàly: 12-14+

Törtènet röviden: Darren Shan az ifjù horror rajongò bèkèsen tengeti napjait pòkjaival, ès legjobb baràtjàval, Steve Leonarddal. Egèszen addig, ameddig egy baràtja el nem hozza neki a Rèmsègek Cirkusza szòròlapjàt. Ez egy olyan hely, ahol testileg deformàlt embereket mutogatnak műsor gyanànt. Ennèl illegàlisabb aligha lehetne. De Darren figyelmèt mègsem ezek a mutatvànyok keltettèk fel. Madam Octa az idomìtott pòk. Tùl kecsegtető ahhoz, hogy a pòkrajongònk kihagyja. Igy Steve-vel ès màsik kèt baràtjàval, ùgy döntenek, el kell làtogassanak egy előadàsra. Ott kezdődött a kaland, amikor kiderült, hogy elővètelbe, csak kèt jegyet lehet venni, ìgy a nègy fiù közül csak kettő lèpheti àt a Rèmsègek cirkuszànak kapujàt.

Vèlemèny:  
Barbi: Ookès, nagyon gyorsan lerendeztem ezt a könyvet, aminek az egyik oka az, hogy rendkìvül rövidke. A màsik az, hogy bàr kevès esemèny van benne, az annyira zseniàlis stìlusban van leìrva, hogy nem akaròdzott letenni a könyvet. Mi volt benne a zseniàlis? Elsősorban a humor. Az a fajta ami hètköznapi helyzeteket mutat be màs szemszögből, az ami gùnyt űz a sztereotìpiàkbòl. Nèha rettenet egyszerű, nèha nagyon ötletesen fel van èpìtve. A vàmpìr szàl. Jep mert itt vàmpìrok is vannak. Megint egy màsik feldolgozàs, megint ùj vàmpìrok. Igen, vannak akik unjàk a vèrszopòkàk legùjabb kalandjait is, de nekem kèpes volt ebben az ezerszer ùjra èrtelmezett tèmàban is valami frisset megcsillantani. Amivel gondom van, az az, hogy halovàny lila gőzöm nincsen mennyi idősek lehetnek a karakterek. Darrenből nèha egy bölcsèsz, nèha egy ostoba kölyök beszèl. Nàla talàn nem annyira èszrevehető, de a hùgàn nagyon is. Nèha simàn azt hittem volna, hogy a nővère, de voltak leìràsok amik alapjàn csak egy hat èves kislànyt tudtam elkèpzelni. Sajnos nagyon èrződik a köteten, hogy egy sorozatot vezet be, mert bàr törtènnek benne dolgok, az esemènyek egy rèszèn èrződik, hogy kèsőbb nem lesz jelentősège. A cirkuszi előadàsokat örülök, hogy rèszletezte a szerző. Gyakorlatilag a repülőtèr közepèn kezdtem el nevetve magyaràzni anyàmnak a műsorszàmok tartalmàt. Mi ùjsàg a karakterek terèn? Darren aranyos főszereplő, bàr vannak pillanatok amikor az ember legszìvesebben bemàszna a könyvbe, hogy beolvasson neki. SPOILER Steve.... erőszakos meg minden, de egyenlőre nem nagyon èrződik rajta a Főgonoszsàghoz szüksèges elszàntsàg, ès hatalom. Ugyan màr ez csak egy taknyos. Ha akarnà Darren is elintèzhetnè. NAGYON remèlem, hogy fejlődni fog szegènykèm, mert az, hogy "a haver lett vàmpìr ès nem èn" nem elèg motivàciò egy faj kiìrtàsàhoz. Mr. Vàmpìr: Na ő az a karakter akiből egy kicsit több kellett volna. Stìlusos, laza, mègis vàpìrsàga ellenère befolyàsolhatò. érzödik rajta az èvszàzadok sùlya, mèg ha egy kicsit is. Remèlem a következő kötetben többet kapunk belőle. 
Nos...bàr gyerekesen van feldolgozva a dolog, azèrt mègiscsak nyak törik pòk màszik, ès vèr csordul. Korombelieknek ajànlanàm, akik szeretik a műfajt, ès egy könnyebb szòrakozàsra vàgynak. 

                                                Sose feledd: álmodj nagyot, olvass sokat! 
                                                                                                      
                                                                                       Barbi