2017. május 29., hétfő

Lois Lowry: Nyáron történt

Lois Lowry:
Nyáron történt

Műfaj: ifjúsági, életrajzi elemekkel

Korosztály: 14+

Történet röviden: Meg és Molly tipikus testvérek. Sokszor összevesznek, de ettől függetlenül szeretik egymást. Az egész életük megváltozik, mikor a nagyvárosból elköltöznek egytanyasi házba, a semmi közepére. Ezt a lányok nehezen veszik, főleg, hogy ettől kezdve közös szobájuk van. Aztán jön Molly titokzatos betegsége, ami mindent még nehezebbé tesz. De szerencsére Megnek ott vannak a barátai. A szomszéd öreg bácsija és a nagyon kedves, bár eléggé őrült házaspár. Meg köztük éli minennapjait, amik nem is olyan átlagosak.
Vélemény: 
Bianka:
Kinézet: Ez egy kicsit a régies festményekre emlékeztet, de szerintem szép, bár nem nagyon látom az összefüggését a történettel. Érdekes, hogy egyes részei nagyon kezdetlegesek, elmosottak, mások pedig teljesen kidolgozottak és élesek, olyan, mint amit a számítógépekkel készített képeken látunk.
Történet: Nem igazán tudtam átérezni, ennél fogva nem is indította be a fantáziám, nem igazán nyerte el a tetszésem. Elméletben egy elég szomorú könyv, de belőlem nem váltotta ki azt a kívánt, sírós hatást. Persze érdekelt és zseniális regény emellett, de nem hagyott bennem mély nyomot. Egy pihenős, utazós olvasmánynak tökéletes, mivel elég vékony és nagybetűs.
Szereplők: 
Meg: A fiatalabb testvér, aki mindig irigykedik nővérére. Egy igazi művész, leginkább a fotózás terén van otthon. Rendkívűl ragaszkodó, de kissé makacs is.
Molly: Meg nővére, a suli szurkolócsapatában egy elég magas rangot tölt be. Nagyon szép, népszerű lány, akit sokan kedvelnek, de nem ismerik milyen is valójában. Súlyos betegsége nagy mértékben megváltoztatja. Testvérével legtöbbet a rend miatt vitatkozik, a takarítás megszállottja.
Will: A szomszéd bácsi, aki rajong a növényekért és ért is hozzájuk. Meg legjobb barátja lesz, közös témájuk a fényképezés, aminek mindketten odaadó művelői.
Ben&Maria: A kissé bolond házaspár, a környék legújabb lakói. Nagy felújításokba kezdtek, mivel legelső gyermeküket várják. A város lakói  leginkább tartózokdnak tőlük. 

                         Sose feledd: álmodj nagyot, olvass sokat!
                                                                                                                
                                                                                            Bianka