2017. május 14., vasárnap

Lois Lowry: Hírvivő

Lois Lowry:
 Emlékek őre 3.:
Hírvivő

Műfaj: ifjúsági, utópisztikus

Korosztály: 14+

Történet röviden: Matty már 6 éve él Faluban a Látóval, Kira édesapjával. Az utóbbi időben minden megváltozott. A lakók egyre ellenségesebbek és gonoszabbak lesznek, már a sebesült, védtelen embereket sem fogadják boldogan. Az egykor még kedves és jószívű Mentorral az élen a falusiak célja a határok lezárása. Matty-nek 3 hete van rá, hogy elvigye Kirát édesapjához, de ez nem is olyan könnyű, mert Erdő sűrűsödésnek indult és nehezíti a dolgukat még Kira sántasága is.

Vélemény: 
Bianka:
Kinézet: Talán már említettem, hogy ennek a könyvsorozatnak viszonylag egyszerű, de annál figyelemfelkeltőbb borítói vannak. Ez ezúttal sem változott. Viszont nekem a fán lévő felhívás annyira nem tetszik, de amúgy tökéletesen tükrözi a könyv hangulatát. 
Tartalom: Az előző 2 kötet nem függött össze, de ezúttal már sok kapcsolat fedezhető fel közöttük. Minősége kifogásolhatatlan, az írónő tartotta a megszokott színvonalat. A sok kaland és izgalom mellett megtalálhatók a szomorú és megható pillanatok is, így aki könnyen elérzékenyül, az készüljön zsebkendővel a regény mellé. Ezúttal Matty szemszögéből vizsgálhatjuk meg a történéseket. Ezt is imádtam, hamar végeztem vele.
Szereplők:
Matty: Igazán kedves és szorgalmas fiatal fiú, aki Falu egyik legfontosabb feladatát látja el. Sokat változott az előző részhez képest, most Látó lakótársa. Felbukkan a különleges képessége is.
Látó: Kira apja, eredeti nevén Cristopher. Már régebben egy vadászat során elvesztette látását, azóta él Faluban. Lánya mellett Matty-t is saját gyermekeként szereti.
Kira: Erdőn túl él, különleges képessége a kezében rejlik. Képes olyan képeket hímezni, melyek életrekelnek. Sánta lába miatt nehezen jár, de ezen semmit sem változtatna.


                         Sose feledd: álmodj nagyot, olvass sokat!
                                                                                                                
                                                                                            Bianka