2017. május 7., vasárnap

Jane Austen: Büszkeség és balítélet

Jane Austen:
Büszkeség és balítélet

Műfaj: romantikus

Korosztály: 14+

Film: 2005.

Történet röviden: Mrs. Benneth legfőbb célja, hogy minden lányát férjhez adja. Nagyon boldog, mikor megtudja, hogy a közeli birtokot megvásárolta egy igen vagyonos férfi, Mr. Bingley. Mrs. Benneth minden áron megpróbálja összehozni legidősebb és számára legkedvesebb lányával, Janenel. A fiatalok láthatóan kedvelik egymást, de boldogságuk útjában többen is állnak. Ott vannak Bingley leánytestvérei és Mr. Darcy. A környéken egyik nő sem rajong Darcy-ért, így van ezzel Jane legidősebb húga, Elizabeth is. Meg van győződve arról, hogy Mr. Darcy a világ legbüszkébb, leggőgösebb és legöneltebb embere. De mi van akkor, ha csak rosszul ítélte meg? A büszkeség tényleg ennyire nagy bűn lenne? Vajon mi lesz a lányok sorsa, megtalálják az igaz szerelmet?

Vélemény: 
Bianka:
Kinézet: Rengeteg borítóval lehet kapni ezt a könyvet. Most én a kedvencemet választottam ki, talán ez is a legmodernebb. Visszafogott és letisztult, ám annál inkább figyelemfelkeltő. Szerintem egy nagyon jó választás volt a borítótervező részéről.
Tartalom: Valószínűleg a legtöbben ismerik a történetet, hiszen igazi klasszikus. Eleinte nem tetszett, mert lassan történtek az események, de a végefelé beindul és ezért eléggé megszerettem. Kicsit nehéz olvasni, mert régies nyelvezete van, de szerintem ettől függetlenül élvezhető.
Szereplők: 
Jane: Egy visszafogott lány, társaságban félénkebb is az átlagnál. Hatalmas szíve van, legjobb barátnéja testvére Elizabeth. 
Elizabeth: Kissé vadóc, egyedi lány, ám annál kötelességtudóbb. Apja kedvence, ami nem meglepő, mivel ő a legokosabb.
Mr. Bingley: Tipikus nemesember. Tökéletes a megjelenése és a modora, emellé még szerény is. Fitzwilliam a legjobb barátja.
Mr. Darcy: A legtöbben egy öntelt és arrogáns, valamint kellemetlen embernek tartják, bár aik közel állnak hozzá, azok tagadják.

                         Sose feledd: álmodj nagyot, olvass sokat!
                                                                                                                
                                                                                            Bianka