2017. április 21., péntek

Szülinapi hét #5/3

Blackmoore


Bianka: Blackmoore egy átlagos kis vidéki falu az 57. században. Ekkor már a vidéki falu nem ugyanazt jelenti, mint most. Mindenhol felhőkarcolók és zsúfolt bevásárlóutcák. Az egyetlen dolog, ami megkülönbözteti a nagyvárosoktól, az a robotizált  élelmiszerpajta. Itt termesztik az olajban gazdag löfföket és nyerik ki a pimblikek nyálából a kenőanyagot, amivel minden egyes "ember" beolajozhatja ízületeit. Meg persze sok minden más is található, bár azok nem ennyire fontosak. De eljött az emberiség vége, bármennyire is igyekeztek megmenteni a világot. Csak egy reményük van, a nyomorék Trellen.
Barbi: Blackmoore grófja mindig is gond nélkül tengette napjait. Finom ételeket evett, és a vállalatai is jól mentek. Amikor a feleségjelöltje érkezése előtti éjszakán kiment a levegőre nem erre számított. A kisváros, mintha megelevenedett volna. A reggel rendezett kisvárosi lakók este véres csatákat vívnak. Az erő felől nem e világi teremtmények özönlöttek. A gróf a hegy tetejéről ki tudta venni a rózsaszín masnis szolgáló lányt, amint lesújt egy szabálytalan állatszerű, szörnyre. Amint felnézett a fiatal úrra elkerekedett a szeme. Elragadta a csata közelből és bezárta a szobájába. Másnap mindent elmagyaráztak neki. Ő a rég elveszett fia a szörnykirálynőnek, aki elkeseredetten próbálja őt visszaszerezni miután az apja elrabolta tőle. A falusiak mind az apja megmaradt lélekenergiájából táplálkozó tündérek aki az életüket áldoznák a grófért.
Valóság: Julianne Donaldson klasszikus szerelmi története  vibrál a fojtott feszültségtől, miközben a szereplők féltőn óvják a titkaikat és a szívüket...” (Deseret News)

Kate Worthington jól tudja, hogy soha nem mehet feleségül kiszemeltjéhez, ezért elhatározza, Indiába utazik, hogy megzabolázza nyughatatlan lelkét, és megszabaduljon kellemetlen családjától. Kotnyeles édesanyjának azonban más tervei vannak. Az asszony alkut köt Kate-tel: elutazhat Indiába, de csak akkor, ha egymás után három házassági ajánlatra is nemet mond.
Kate, hogy teljesítse a megállapodást, az impozáns Blackmoore-i kastélyba utazik, és kedves gyerekkori pajtásához, Henry Delafieldhez fordul segítségért.
Ám ha szívügyekről van szó, nincs helye alkudozásnak, és a legalaposabb tervek is dugába dőlhetnek. A zord, szeles észak-angliai partvidéken Kate végül kénytelen szembenézni az igazsággal, amit még saját maga előtt is titkolt.
Lehet, hogy éppen az a házassági ajánlat szabadítja meg a szenvedéseitől, amit feltett szándéka elutasítani?
Az 1820-as években játszódó Blackmoore igazi romantikus regény, egy fiatal nő magával ragadó története, aki komoly áldozatok árán tanulja meg, hogy a szívére kell hallgatnia.
Sose feledd! Álmodj nagyot olvass sokat!
Bianka és Barbi