2017. április 21., péntek

Szülinapi hét #5/2


A szörnyszívű 


Bianka: A szörnyszívűek azok a lények, kik a már mesékből jól ismert szörnyektől hatalmat kaptak. De ez kiégeti lelküket, így hozzákapcsolva őket urukhoz vagy úrnőjükhöz. A legtöbb ember ezt nagy ajándéknak tartja, kivéve a La Viera tagjait. Ők már látták a dicsőséges élet árnyoldalát. Mindannyian olyan szörnyszívűek, akiket a tündérek megáldottak, így visszaszerezhették oly' drága lelküket. Legfőbb céljuk a szörnyek elpusztítása. De ez nem olyan egyszerű, ha legfőbb támogatójuk maga a megtestesült gonoszság.
Barbi:  Nem ilyennek született. Ezt tudta. Sok száz évvel ezelőtt volt családja. Ezt ő tette vele. Elrabolta a szívét. Ez most nem valami olcsó love story. Tényleg elvette a szívét. De nem ő volt az egyetlen akivel ezt tette. Látta. Levitte őt a raktárába, ahol a többit őrizte. Bár a boszorkány kitépte a mellkasából a szívét, nem adta fel. Leverte az első üveget a polcról. és kivette a szívet. Fájt ahogy berakta, de nem testileg. Egy új személy próbált belé költözni. Sokkalta ősibb mint amit Ő elbírt képzelni. Most is itt van. Most is küzd. De neki sokkal fontosabb dolga van mintsem engedjen neki. Meg kell találnia a régi szívét. Abban vannak az érzelmei. És az emlékei. Már régóta kereste. A világ sokat változott, de ő semmit sem. Egy nap az erdő közepén egy kislánnyal találkozott. Már éppen menekülőre fogta amikor a lány megszólította. Azt mondta neki, hogy ugyanazt a személyt keresik. Egy különbséggel. Ő tudja, hogy hol van, a szívek boszorkánya. A fiú kénytelen-kellett csatlakozik a különös teremtményhez. Úgy néz ki a lány sokkal többet tud mint amennyit elárul, többek között arról, hogy mit hordoz a testében. Amikor Belle megtudja, hogy nem emlékszik a nevére, kap egyet. Beastly.
Valóság: „Ínycsiklandó szerelmi történet...az örök romantikusok a világ minden részén élvezni fogják” - Anette Curtis Klause, a Vér és csokoládé szerzője.
Egy szörnyeteg. Nem farkas vagy medve, gorilla vagy kutya, hanem egy teljesen új faj, ami két lábon jár - egy karmos-agyaras teremtmény, akinek minden testrészét sűrű szőr fedi.
Azt hiszik, ez egy tündérmese? Nincs olyan szerencsém. New York Cityben vagyunk. És a jelenről beszélek. Nem baleset ért, és nem valami betegség támadott meg. De örökre ilyen torz maradok, hacsak meg nem sikerül törnöm az átkot.
Igen, az átkot, amit az irodalomórámra járó boszorkány bocsátott rám.
Hogy miért változtatott szörnyeteggé, aki nappal elrejtőzik, éjszaka pedig az utcákon settenkedik? Elárulom. Elmesélem, milyen voltam Kyle Kingsburyként, olyasvalakiként, aki mindenki lenni szeretne, gazdagon, tökéletes külsővel és tökéletes élettel. Utána elmesélem, hogy váltam tökéletesen...szörnyeteggé.
Sose feledd! Álmodj nagyot olvass sokat!
Bianka és Barbi