2017. április 17., hétfő

Szülinapi hét #2

Szülinapi hét #2

Sziasztok!
Itt is vagyunk a második nap anyagával. Most egy újabb book taget fogunk megcsinálni, ami nem lesz más, mint a Sick Book Tag. Na kezdjünk is bele!

1. Diabétesz: egy könyv, ami nagyon édes, talán már túlságosan is az.
Ez egy nehéz kérdés. Nagyon sok nyálas romantikus könyvet olvastam, mert amúgy szeretem őket. Jelenleg Tavi Kata Sulijegyzetek-sorozatára esett a választásom. Ezen belül is a 3. részre, a Táncvarázsra.
Nekem viszont nehéz a dolgom, hiszen csak romantikus könyvet ritkán olvasok, ráadásul ha teszem, akkor egy sötét szál is van benne. Ezért az egyetlen romantikus könyvet választottam, amiben sem sötét szál, sem fantasy részek nincsenek. Talán annyira nem édes, de el illik leginkább ide az olvasott köteteim közül

 
2. Bárányhimlő: egy könyv, amit elolvastál, de soha többé nem teszed.
Alapvetően soha sem olvasok újra könyveket, szóval bármelyik könyvet említhetném. Viszont, ha úgy nézzük, hogy ha újraolvasnám a könyveket, akkor sem lennék hajlandó Angie Sage Szeptimusz sorozatára. Főleg az utolsóra, a Küldetésre. Az ok rendkívül egyszerű: unalmas.
Én szeretek könyveket újraolvasni, így a polcom 95%-a ki van csukva. Viszont van egy árnyas zug, ahol az Eragon 3. részét dugdosom. Amikor olvastam izgalmas volt meg minden, de...a végén alig tudtam nyitva tartani a szemem.

 3. Influenza: egy könyv, ami fertőzésként terjed.
 Rick Riordan: Villámtolvaj. Bár az összes Rick Riordan könyvet besorolhatnám ebbe  a kategóriába. Mindegyiket imádom és ezzel nem vagyok egyedül.
A 39 kulcs sorozat. Mind a 10 része megvan és mind a 10-et szerettem. Most elkezdődött egy új sorozat, úgyhogy bízom a magyar fordítókban.


4. PMS: egy könyv, amit rendes időközönként (havonta/évente) újraolvasol.
Nincs ilyen. Úgy látszik nem fenyeget a PMS veszélye. 😏 Álmodozni mindig szabad...
Johanne Harris: Rúnajelek. Imádom minden szavát. Ez volt az a könyv ami elvitt a fanasy világába. Már vagy 10 alkalommal elolvastam, de még mindig meg tud lepni. Másodikos voltam amikor először olvastam, és a mostani testnevelés tanárom és az osztályfőnököm meglátta. Az egyikük azt kérdezte, hogy nem túl nehéz olvasmány-e a másikuk meg azt, hogy ki a kedvenc karakterem, mert az övé Loki.

5. Álmatlanság: egy könyv, ami egész éjjel ébren tartott téged.
Ardati Lili: A suli rémet, a rémek sulja. Csak az első 2 részt olvastam. De nem azért maradtam ébren, mert annyira szerettem volna, igazából utáltam minden egyes szavát. Az egyetlen okom, amiért ébren voltam az az, hogy rémálmaim voltak és 4 napig nem aludtam. Szóval köszi Narnia.
Én tudok aludni a könyvektől, viszont van egy könyv amitől visszatérő rémálmaim vannak. Nem félelmetes. Egyáltalán nem. Maryrose wood Méregnaplók.6. Amnézia: egy könyv, ami felejthető volt.
Jó válasz az, hogy nem emlékszem? Mert most nem igazán jut eszembe ilyen könyv, a címüket is elfelejtettem. Leginkább a tipikus Póni-klubos könyveket tudnám mondani. Ezeket kb. 8-9 évesen olvastam. Mondjuk legyen Elanor Jones A tenger szellleme című könyve. Annak ellenére, hogy felejthetőek szeretek ilyeneket máig olvasni két rendes könyv között. Kikapcsolja az agyam.
Hát...sok könyvet olvasok és általában élvezem őket. Aztán van az a kategória amiről olyan halvány benyomásaim vannak mint a Naruto-ról . Például, ha vernek sem tudnám megmondani miről szólt az Artemis Fowl. Úgy értem arra emlékszem, hogy tündérek meg minden, és hogy élveztem, de több nem nagyon maradt meg.

 
7. Asztma: egy könyv, amitől eláll a lélegzeted.
Ezen a kérdésen nem kellett gondolkozni, egyből Lois Lowry-tól Az emlékek őre ugrott be. Ez egy nagyon komoly témát feldolgozó könyv, úgyhogy a főleg az olyan fiataloknak, mint mi nehéz megérteni. Minden apró mozzanatot, történést imádtam.
Sarah. J. Maas: A tűz örököse. Olyan személyiség átalakulás és karakterek vannak, benne, hogy le nem tudtam tenni!


 8. Alultápláltság: egy könyv, ami nem mozgatta meg a fantáziád.
Ez egyértelmű. Erre a tökéletes válasz a Wunderfing. Khmmm... Akarom mondani Wunderkind.
Egy könyv nekem akkor mozgatja meg a fantáziámat, ha van benne rejtély. Volt olyan könyv, amit annak ellenére szerettem, hogy nem kellett nagy kreativitás a felfogásához. Viszont velem az a baj, hogy az ilyen köteteket telefűzöm összeesküvés elméletekkel. Vagyis: Nem tudom kordában tartani a fantáziámat ezáltal minden könyvet túlagyalok. Végeredmény: Nincs erre a kérdésre válaszom. 
9. Tengeribetegség: egy könyv, mi által egy másik időbe és térbe látogathattál el.
John Flanagan A vadonjáró tanítványa-sorozat. Mivel nem tudok választani a részek között, ezért a Gorlan romjait, az első részt emelem ki, mert csak egy könyv lehet minden kategóriához.
Garabonc. Imádtam a világot amit lefest. Nem hiszem, hogy tovább kéne ragozni, az eseményeket.


                                                Sose feledd: álmodj nagyot, olvass sokat!

                                                                                                                 Bianka és Barbi