2017. április 29., szombat

Erin Butler: Mr. Darcy nyomában

Erin Butler:
Mr. Darcy nyomában

Műfaj: romantikus, ifjúsági

Korosztály: 12+

Történet röviden: Liza Johnson egy igazi Jane Austen rajongó. Élete teljesen megváltozik, mikor Will a környékre költözik. Tipikus szépfiú, minden lány álma. De közben ott van Liza legjobb barátnőjének, Janie-nek az expasija, Ryan. És egy londoni utazás alkalmával felbukkan egy újabb jelölt a láthatáron, aki ráadásul még a csókolózást is akcentussal teszi! Liza kétségbeesetten próbálja megtalálni az ő Mr. Darcyját, de vajon jól dönt? Vagy örökre elveszt mindenkit, aki közel állt hozzá?


Vélemény: 
Bianka:
Kinézet: Sok hasonlóságot lehet felfedezni A Hűvösvölgyi-suli és ennek a könyvnek a borítója között. Mondjuk ez nem meglepő, hiszen ugyanaz a kiadó adta ki a könyveket. Ez is aranyos, bár az emberek minden ilyen stílusú könyvön aránytalanok és furcsán néznek ki.
Tartalom: Igazából semmi extra, csak egy tipikus tiniknek szóló regény. A főszereplő egyszerre több sráccal is kavar, nem tud választani, ezért rosszul érzi magát és teljesen kétségbeeseik. Jön egy trauma, majd minden rendeződik és végül összejön az egyik jelölttel. Egy hétvégi olvasmánynak elment, de többször nem fogom újraolvasni, annyira nem kötött le. A cím alapján azért kicsivel több Jane Austenes hivatkozásra számítottam.
Szereplők: 
Liza: A szokásos alapkarakter. Furcsa lány, akit csak a legjobb barátnője szeret és csak néhány szóbeszédből, valamint szokatlan ízléséről ismeretes. Ez egészen addig áll fenn, míg megjelenik az új tanuló.
Will: A történet szépfiúja. Most költözött a környékre, így első napjait tölti az iskolában. Megnyerő stílusa miatt minden lány álma. Természetesen egyből megkedveli az iskola legfurcsább lányát, akit mindenki bogarasnak tart.
Ryan: Az iskola egyik vezéregyénisége, a kosárlabdacsapat frontembere. Mindaddig a legnépszerűbb, míg meg nem jelenik az újfiú, aki mindent tönkretesz. Mindenkit kritizál, de testvérét imádja és védelmezi. Akik közelállnak hozzá, azok tudják, milyen is valójában.
Janie: A főszereplő legjobb (és egyetlen) barátnője, igazi lázadó. Mindent megtesz azért, hogy felbosszantsa anyját, az iskola igazgatónőjét. Hatalmas szíve van, de keveseket enged közel magához, pedig rengeteg szeretetre vágyik.

                         Sose feledd: álmodj nagyot, olvass sokat!
                                                                                                                 
                                                                                                        Bianka