2017. március 11., szombat

Michael Grant&Katherine Applegate: Eve&Adam

Michael Grant&Katherine Applegate:
Eve&Adam

Műfaj: romantikus, sci-fi

Korosztály:14+

Történet röviden: Eve egy súlyos baleset következtében anyja mikrobiológiai intézetébe kerül ápolásra. Itt kap egy érdekes kísérletet, mellyel elfoglalhatja magát. Az egész teljesen ártalmatlannak indul, hiszen csak egy program, amiben a genetikával lehet kísérletezni, így Eve megteremtheti a számára tökéletes pasit, akit barátnőjével együtt Adamnek keresztelnek. De mi van akor, ha a programot megtervező tudós az egészet megvalósítja, és így akar felállítani egy tökéletess emerekből való társadalmat?

Vélemény: 
Bianka:
Kinézet: Figyelemfelkeltő és egyedi ez a borító, viszont nem értem, hogy miért pont alma. Lehetett volna akár paradicsom is. De azok a kirakós darabok szerintem ötletesek, valamint a háttérben lévő 0-kal és 1-esekkel együtt erősen utal a történet lényegére, a programozásra. Határozottan lényegretörő.
Tartalom: A regény több témával kapcsolatban is komoly gondolatokat vet fel. Például azt, hogy az embereknek joguk van-e Istent játszani, megengedhetik-e maguknak, hogy tökéletes embereket gyártsanak, amibe nem kavarhat bele a genetika? Szóval azért elég elgondolkodtató és komoly történetről van szó. Véleményem szerint az viszont nagy hiba volt, hogy a végét, a lényeget gyorsan letudták pár rövid fejzet alatt. Úgy gondolom, hogy legyen akkor a könyv inkább 300 oldalas, de részletesebb, mint 250, de a lényeget szinte nem is említve. De ennek ellenére eész jó volt, bár ez a műfaj nem lesz továbbra sem a kedvencem.
Szereplők: Róluk nem szeretnék sokat beszélni, mivel nem ők voltak a történet középpontjában, haem a szituáció, így nem is igazán bontakoztak ki, nem érzékeltem rajtuk azt, hogy drasztikusan megváltoznának a mindennapi események hatására. Csak Adam befolyásolta őket.

Sose feledd: álmodj nagyot, olvass sokat!
                                                                                                 Bianka