2017. március 26., vasárnap

Kerstin Gier: Rubinvörös

Kerstin Gier:
Időtlen szerelem 1.:
Rubinvörös


Műfaj: Fantasy
Korosztály: 14+
Film: 2013. március 5.
Történet röviden: Gwendolyn-nak viszonylag normális gyerekkora volt. Ez nem mondható el az unokatestvéréről Charlotte-ról aki fél életét azzal töltötte, hogy felkészüljön az első időugrására. A családjuk ugyanis nem olyan mint az összes többi. Évszázadok óta öröklődik egy időutazó gén két famílián belül, az egyik család a Montrose a másik a de Villers. A gén örökösei 16 éves korukban véletlenszerűen visszaugranak az időben. Gwendolyn biztonságban érezheti magát, hiszen Charlotte a kiválasztott, így ő élhet normális életet. Így gondolta addig a napig amikor majdnem 50 évet ugrott vissza az időben. Innentől kezdve minden felgyorsul. Hirtelen találkozik Gideon de Villersel, aki hozzá hasonló öröklő, és kénytelen küldetéseket teljesíteni vele a múltban.
Vélemény: 
Barbi: Jaj.. megint elszúrtam az ajánlót...Úgy érzem olyan sok minden maradt ki, de ha elárulok egy dolgot az zagyvaságnak hangzik, ha meg kifejtem akkor spoiler....vagyis olyan szorosan függenek össze a szálak, hogy az elején az ember csak pislog, hogy mi a csoda történik aztán egyre több minden derül ki, és mire nagyjából össze tudtam rakni mindent...hát akkora meg véget ért a könyv. Karakterek. Mivel az ismertetőben nem sok mindenkit említettem meg a nevekhez leírást is csatolok. Charlotte: az elején bődületesen utáltam. Nem azzal volt a bajom, hogy ő az örökös meg minden, hanem azzal, ahogy másokkal viselkedett. Aztán kiderült, hogy nem ő örökölte azt a gént. Nem tehetek róla, na de egy  fél életet a semmiért edzett végig?
 Leslie: (a főhős legjobb barátnője, akinek nem kéne semmit sem tudnia mégis mindent tud) Ha a legjobb barátnőm Gwendolyn lenne én is így viselkednék. Próbálnék segíteni. Viszont egy idő után nagyon irritáló tud lenni, hogy egy mellékszereplőben több az akarás mint a főszereplőben.
Gideon de Villers: vele a kezdetektől fogva tudtuk, hogy mi lesz igaz? attól, hogy ellenszenvesen viselkedik, attól még amint felbukkant tudtuk, hogy mi lesz a kapcsolatuk vége...Mindenesetre nekem összességében tetszett a könyv, leginkább az a folyamat, ahogy minden a helyére került.

Sose feledd: Álmodj nagyot olvass sokat!
Barbi