2017. március 4., szombat

Baróthy Borbála: Napos oldalad

Baróthy Borbála:
Napos oldalad

Műfaj: romantikus, ifjúsági

Korosztály:14+

Történet röviden: Sol Robertsont tévesen javítóintézetbe küldik, de szerencséjére egy fél év után akad egy különleges lehetősége. Hamarabb szabadulhat börtönéből, ha elmegy 4 csoporttársával a Dél-Karolinai katonai táborba 9 hónap kemény munkára. Azt gondolja ennél már nem lehet rosszabb, egészen addig, amíg nem találkozik Dylan Blake-kel, az egész katonaság legnépszerűbb és legsármosabb férfijával.  A féloldalas mosolynak és az igéző szemeknek ő sem tud ellenállni, de csak addig, míg meg nem szólal. Az az önelégültség és gúny, ami Dylanből árad nem egy konfliktushoz vezet.
Vélemény: 
Bianka:
Kinézet: Először nem vártam nagy teljesítményt a könyvtől, mégpedig azért, mert a borítója nagyon egyszerű, színtelen, így nem kelti fel az emberek figyelmét. Szóval úgy gondolom, hogy ez elég gyengére sikeredett és valószínűleg el mentem volna mellette, ha nem unatkozom éppen nagyon és nem kellett volna sok könyv.
Tartalom: Mint mondtam eleinte nem vártam sokat tőle, de kb. az első fejezet után már tudtam, annak  ellenére, hogy egy tipikus love story, nem lesz unalmas és élvezni fogom, pedig mindenki tudja ezeknek a könyveknek a végkicsengését. Véleményem szerint egy teljesen olvasható, elszórakoztató és könnyed olvasmány. És úgy gondolom, hogy különlegessé teszi az, hogy egy katonai táborban játszódik, ami nem egy megszokott hely.
Szereplők: Talán ez a másik főbb erőssége a regénynek. Persze, a főhősöknek megvannak a tipikus jellemvonásaik, de néha olyan dolgokat cselekedtek, amiken meglepődtem. Nincs kedvencem, mert sokukat szerettem. Többek között a szigorú Rollins hadnagyot is.
Sose feledd: álmodj nagyot, olvass sokat!
                                                                                                 Bianka