2016. október 2., vasárnap

On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?

On Sai:
Apa, randizhatok egy lovaggal?

 Sziasztok!
A mai könyvhöz tartozik egy emlék, ami engem mosolygásra késztet, ezért elmesélem nektek, de akit nem érdekel, az kihagyhatja. Szóval. Mikor én ezt a könyvet meg akartam rendelni, akkor természetesen apát kellett megkérnem, hogy intézze el. Már előre féltem, mert sokszor szokott viccelődni a könyvek és más dolgok címével is. Szóval amikor kijelentettem, hogy ezt a regényt akarom, akkor értelmesen megtárgyaltuk, hogy elmehetek-e randizni egy lovaggal. Szerencsére olyan jófej apám van, úgyhogy engedélyt adott. Ki tart velem lovag vadászatra? Egyébként a könyv érdekessége, hogy az írónő magyar! Melleseleg elég jól ír.

 Műfaj: fantasy- és romantikus regény

Korosztály: 14+

Történet röviden: Mia Anne nem igazán örül annak, hogy megint költözik. Most éppen Magyarország nagyvárosába, Pestre rángatja magával apja, Amon Dollond professzor. Igen, Mia Anne legnagyobb örömére apja a tudományoknak él. Egyik este, amikor nagy trauma éri egy különös világban találja magát, ahol léteznek lovagok, varázslat és sok minden más. Itt fut össze Kószával, a fiatal lovaggal. És mint minden NORMÁLIS lány, ő is bereszeret valakibe, vagyis inkább valmibe. Történetesen Kósza, a csavargóból lett lovag ÁLLÁBA. Amon Dollond, egy híres agykutató, akinek a magas értelmi szintje együtt jár az alacsony érzelmi szinttel, így lányát sem érti meg. Most éppen egy titkos ügyön dolgozik, vagyis segít megakadájozni a Fal átszakadását. Vajon mi lehet a közös egy varázslatokkal teli álomban és egy kutatásban?

Vélemény:
Bianka: A történet eléggé egyedi. A cselekményeket a lány és az apja szemszögéből is láthatjuk, így bizonyos dolgokat megismerhetünk két személy gondolataival átszőve. Annak ellenére, hogy kitalálció rengeteg dolgot máshogy látok azóta, mióta a könyvet olvastam. Többek között rájöttem, hogy soha sem szabad feladni semmit, illetve soha sem késő mindent jóvátenni és helyesen cselekedni. Szerintem a legjobb részek azok, mikor láthatóak a korok közötti eltérések és fura helyzetek alakulnak ki. Ja és a könyv után elárulom, hogy nehezen fogod magad rávenni, hogy egyél diót. Szóval sose feledd, az álmok valósággá válhatnak!


Sose feledd: álmodj nagyot, olvass sokat!
                                                                                                         Bianka