2016. szeptember 2., péntek

Böszörményi Gyula: 9... 8... 7...

Böszörményi Gyula:
Rémálom sorozat 1.:
9... 8... 7...

 Sziasztok!
 Fontos dolog, hogy a blogokról készülő ajánlók kapcsán kérdeztelek titeket, amiről elég vegyesen vélekedtetek. Így úgy gondoltam, hogy ritkábban, 1-2 havonta lenne egy, de olyankor a héten lenne könyvről szóló is. Úgy gondolom, hogy ez jó megoldás, mert aki szívesen olvas blogokat, annak ez jól jön, mert lehet, hogy még nem talált rá arra, amire én. És ezek nem igazán hasonlítanak a kritikákra, mert én csak a történettel foglalkozok, a kinézetet, helyesírást és a hasonlókat a kritikusokra hagyom.

 Műfaj: fantasy, kalandregény

Korosztály: 14+ Elsőre elég ijesztőnek tűnik, de szerintem nem az, így nyugodtan elolvashatja bárki, hiszen nincs benne semmi különösebb horrorisztikus dolog.

Történet röviden: Képzelj el egy olyan világot, ahol az emberekben démonok laknak. Elég jónak tűnik, nem? Lilith ebben a  világban él, de ő nem igazán rajong érte. Az apjában élő alkesz minden nap ordibál vele, míg az iskolában Tomaso tapizója nem hagyja békén. Élete minden napja hasonló. De ezt egy különleges lány megváltoztatja. Synerella ködgrufti. Megpróbálja barátnőjét is átformálni. Fekete ruhák, temérdek ékszer és démonoktól való tartózkodás. De semmi sem olyan egyszerű, mint gondolnánk, hiszen nem egy ellenség állja Lilith útját...

Vélemény:
Bianka: Személy szerint eleinte tartózkodtam a könyvtől, hiszen egy rémtörténetre számítottam. De nagy nehezen nekiláttam, és meglepő módon nagyon megtetszett. Inkább megnyugtatónak és barátságosnak találtam, mint ijesztőnek és kalandosnak. Szerintem az egész világ jól ki lett találva. Úgy vélem, hogy a szerepek a valóságban is fellelhetők, csak démon mentesen. Összességében meglepően tetszett, bár nálam a vártnál másabb hatást ért el. 

Barbi: Bia szinte teljes ellentéte voltam, hiszen azért álltam neki ennek a könyvnek mert ÉLJEEN magyar rémsztori! De nekem is hamar leesett, hogy nem ilyen egyszerű a dolog. Kissé lelohadt az érdeklődésem de aztán jött az első fordulat és rájöttem, hogy rémsztori nem rémsztori ez a könyv remek. A világ te jó ég, úgy ki van találva, fel van építve, hogy az elképesztő. Viszont Bia írta az összefoglalót így valami el kell, hogy mondjak: EGYÁLTALÁN NEM hangzik jól ez a démonos megszállás dolog. Komolyan. A legjobban a párhuzam tetszett amit felépített a könyv. Az ahogy az emberek néha önkéntesen fogadják magukba a rossz szokásokat. A történet közepén azt kívántam bárcsak kihasználnák ezt a hasonlatot! A könyv végén el akartam harapni a nyelvemet mert a kívánságom bár teljesült azért rájöttem, hogy fogalmazhattam volna pontosabban. 

Sose feledd: álmodj nagyot, olvass sokat!
 Bianka és Barbi