2016. szeptember 24., szombat

Adam Rex: A smek nap

Adam Rex:
A smek nap

Műfaj: fantasy- és ifjúsági könyv

Korosztály: 12+

Film: 2015. Végre otthon néven megtalálod!

Történet röviden: Tip nem egy átlagos lány, hiszen életében elég sok furcsa dolgot megélt. Kezdjük a legelején. Az anyja nyakán megjelent egy lila szemölcs, majd nem sokka később karácsonykor megjelenik egy földönkívüli faj, a búvok és elrabolják anyukáját. Így aztán kénytelen szövetkezni a faj egyik kirekesztettjével Oh-val. Együtt indulnak Floridába, hogy megkeressék az emberek számára kijelölt rezervátumot. Egy biztos Tip nem bánta meg, hogy szívébe fogadta Oh-t és bepattant a Brrrissítő Szörpmobilba.


Vélemény:

Bianka: Sajnos a filmet előbb láttam, mint ahogy a könyvet olvastam, de ettől függetlenül szerintem élvezetes volt. Az egész történet rendkívül egyedi és humoros. A jobbnál jobb kalandokat a szerző Tip szemszögéből mutatja meg, ami lehetővé teszi, hogy egy különleges barátság folyamatát végigkövessük. Szerintem érdemes elolvasni, mert bármikor visszagondolok rá, akkor mosolyt csal az arcomra.
Barbi: Ez a könyv bohókás és teljesen random. Kezdve a történettől égészen az apró icuri részletekig minden jól fel volt építve. (Főként a poénok) Az mindenképp megemlítendő, hogy ez az egész egy fogalmazásként van megírva, így a történetet gyakran levelek és tanácsok szakítják meg a történetszálat. Abszolút jó gyerekeknek viszont élvezhető tiniknek is sőt felnőtteknek is tudom ajánlani akik vevők erre a fajta gyermeki bájra. Azért a filmet nem szeretném megnézni. ÉPPEN eleget csalódtam a könyvadaptációkban ahhoz, hogy gyanakvóan tekintsek erre a műfajra. Lehet, hogy jó lett de lehet tragikus is. Nem szeretném tönkretenni azt a kellemes emléket amit a könyvről őrzök.
        Sose feledd: álmodj nagyot, olvass sokat!

                                                                Bianka és Barbi