2016. augusztus 21., vasárnap

Nele Neuhaus: Nyár az álmok szigetén

Nele Neuhaus:
Charlotte 1.:
Nyár az álmok szigetén

 Sziasztok!
Ma egy vékonyabb könyvvel jöttem, amit a ló bolondok, mint én nagyobb örömmel fogadnak. Sajnos most nem volt időm vastagabb könyvre, de remélhetőleg jövőhét elején olyat is tudok majd bemutatni. Ha ebben a bejegyzésben sok lesz a ló szó, akkor amiatt bocsánatot kérek. De már nem húzom tovább a szót, itt is a könyvecske!

Műfaj: ifjúsági- és gyermekkönyv

Korosztály: 9+ 

Történet röviden: Charlotte imádja a lovakat. A lovardában, ahova jár az egyik ló, Gusto gazdája rábízza Charlotte-ra hátasa gondozását. A lány szoros barátságot köt Gustóval, így nem meglepő, hogy mikor eladják, akkor kijelenti, hogy ő soha többé nem lesz hajlandó lovakkal foglalkozni. De mikor nyaralni mennek Noirmoutier szigetére, akkor rátalál egy lovasklubbra, ahova épp akkor hoznak egy új lovat. Concorde egy nagyon barátságos paci, de retteg az emberektől. Charlotte mindent megtesz azért, hogy bizalmába férkőzzön. Vajon ez sikerül és jó lovas válik belőle?

Vélemény:
Bianka: Nekem tetszett ez a könyv, hiszen aranyos és pihentető olvasmány. Nyilván aki olyan gyorsan olvas, mint én annak ez a könyvecske nem tart tovább 1-2 óránál, de most ez szükséges volt, mivel az utóbbi időkben rengeteg fantasyt olvastam és kellett a kikapcsolódás. Az ehhez hasonló tipikus lovas könyvelnek megvan a maguk hangulata függetlenül attól, hogy hol játszódik, mikor és milyen körülmények közt. Aki szereti a Penny Girl által kiadott regényeket, annak ez is tetszeni fog.

  
Sose feledd: álmodj nagyot, olvass sokat!
                                                                                                         Bianka