2016. július 25., hétfő

Veronica Roth: A Hűséges

Veronica Roth:
Beavatott 3.:
 A Hűséges


 
Műfaj: Disztópikus fikció

Korosztály: 16+

Film: 2016 március 10

Történet röviden: Edith Prior fájljának nyilvánosságra hozatala után Jeanine Matthews uralmát megdöntötték a csoportrendszerrel együtt. Ám egyik rémuralomból a másikba a csoportnélkülieknek rosszabb érzékük van a vezetéshez mint annak az elkényeztetett szőke művelt hölgynek.  Ezért  megalakult egy "hagyományőrző" társulat amely vissza szeretné hozni a csoportrendszert és teljesítené a fájlban található követeléseket miszerint ki kell küldeniük az Elfajzottjaikat a kapun túlra. A Hűségesekhez csatlakozó Trish és Tobias könnyen bekerülnek ebbe a kintre induló csapatba. A kerítésen túl minden más mint ahogy Edith leírta. Ha még a közülük valóknak se hihetnek akkor kinek? Ha az akit normálisnak tartanak az igazából rendellenes viszont az akit abnormálisnak hittek igazából gyógyult akkor mihez kezdhetünk egy ilyen felfordult világban?

Vélemény: 
Bianka: Nekem az előző után nem volt túl sok elvárásom, így nem  lepődtem meg azon, hogy számomra ez a könyv is élvezhetetlen. Őszintén mondja meg valaki, miért lett ennyire népszerű ez a könyv. Nem látom benne a logikát. A történet sablonos és unalmas, ráadásul a cselekmények közül bizonyosak nagyon gyorsan lepörögnek, míg mások nagyon elnyújtottak. A végkifejletről meg ne is beszéljünk! A legtöbb dolog várható volt. Csak azért rágtam magam végig a könyvön, hogy elmondhassam magamról, hogy én ezt is elolvastam. Az egyetlen pozitív gondolatom a borítóra vonatkozik. Az szerintem egész szép lett, de alapvetően nem egy borítón múlik minden, hanem azon, hogy az mit rejt belül. Ezt a könyvet egy kívül fényes, belül rothadó almához tudnám hasonlítani.
Barbi: Tudom az ajánló eléggé hiányos lett de egy időben a történet annyira ellaposodik hogy az már fáj. DE vannak benne olyan fordulatok és gondolatok amik igenis figyelemre érdemesek. Van egy rész amikor Trist meghívják egy újabb lázadáshoz. Én azt éreztem hogy ő ebbe belefáradt. A kora ellenére annyi lázadásban vett részt! Talán úgy gondolta ott kint családra találhat és talán letelepedhet. Talán új életet kezdhet. Vagy csak féltékeny volt mert a pasija egy másik sexy csajjal lófrál. Ezt az írónő nem részletezte.
 SPOILER GYANÚS KIFEJEZÉSEK
Egy különkiadásban azt szeretném részletezni, hogy melyik szereplőt érdemes kicsinálni anélkül, hogy a rajongók tennék ugyanezt az íróval.
VÉGE
Álmodj nagyot olvass sokat!
(És ne törődj a helyesírás alapelveivel pl: vesszők)

                                        Bianka és Barbi