2016. július 31., vasárnap

Fabrice Colin: London vámpírjai

Fabrice Colin:
A különös Wilcox lányok 1.:
London vámpírjai

Sziasztok könyvmolyok!
Most csak azért írok, mert  jövő héten nem leszek, és ezért most előre szólok. De van egy blog, amiről még a mai nap folyamán hozok egy ajánlást. Jó olvasást!

 Műfaj: talán egy ifjúsági fantasy-nak mondanám

Korosztály: 12+

Történet röviden: Luna és Amber azon a bizonyos napon, amikor megváltozik az életük egy temetőben ébrednek a föld alatt. Most már egyértelmű, hogy miféle fajhoz tartoznak? Igen, ők vámpírok. A két lány az utcákat járva próbálja felidézni az emlékeit. Ekkor találkoznak Abraham Stoker-rel, majd később egy már mindenki által ismert személyjel, Watson-nal és általa Sherlock-kal. A lányok hamarosan szembesülnek több ténnyel is: 
1. Ők vámpírok.
2.  Teljes családjuk megsemmisült.
3. A Láthatatlanoknak szükségük van rájuk.
 Mikor a Korona szolgálatába állnak, akkor még nem is sejtik, hogy milyen veszedelmek várnak rájuk. Talán találkozhatnak Hasfelmetsző Jackkel is...

Vélemény:
 Bianka: A leírásom alapján ígéretesnek tűnik ez a könyv. Tudom, hiszen én is ebbe a hibába futottam bele. Nekem egy teljes hétbe telt az elolvasása, ami nekem rengeteg idő, hiszen általában ennyi idő alatt 3-4 regényt is befejezek. Hogy miért? A válasz egyszerű. Mert ez a könyv rettentően unalmas. A szereplők nagy részét már mások írták meg, így az máris hátrányt jelent, hiszen nem lehet túlságosan elrugaszkodni a már kitalált személyiségüktől. Aztán ott egy másik tény: Amber és Luna szerintem nem igazán lettek kitalálva, olyan személytelenek. Leginkább egy-egy sablonkarakterre hasonlítanak. A cselekmények meg teljesen kiszámíthatóak, így nem tartogat semmi nagyobb meglepetést. Nekem ez a véleményem. Lehet, hogy valakinek tetszik, de én a könyvek terén ennél többet várok, ha le akarnak nyűgözni. Tudom ez a fajta megnyilvánulás tőlem szokatlan, de ezt a könyvet csak az ajánló miatt szenvedtem végig. Összességében nem éri meg az árát.


Sose feledd: álmodj nagyot, olvass sokat!
                                                                                                         Bianka