2016. június 22., szerda

Veronica Roth: A Lázadó

Veronica Roth:
Beavatott 2.:
A LázadóMűfaj: Disztópikus OLVASD EL AZ ELŐZŐ RÉSZT!

Korosztály: +16
Nem.....nem....senki sem kérheti ezt! HUU na jó legyen...

Film: 2015-ben ütötte fel a fejét ez a rettenetes betegség a magyar mozikban. Csak egy kérdésem van ide: MIÉRT?  

Történet röviden: A Műveltek agykontrollálós trükkje után Tris és Tobias elhagyják a várost mert a csoportrendszer nagyokosai hajtóvadászatot indítanak az Elfajzottak után. A Barátságosak nevükhöz hűen befogadják az Önfeláldozó menekülteket. Ámde egy sor politikai ok mindent ismét megváltoztat. A családi titkok többé nem titkok és a döntések megint olyan lavinákat indítanak el amelyeket szinte senki se kíván. SZINTE.

Vélemény:
Barbi: Hú. A fülszöveggyártók ezúttal igazán nagy dilemmába keveredtek. Nem az, hogy nincs semmi ebben a könyvben csak ami benne van az leginkább egy filózós könyv egy családi dráma és egy agyon dramatizált románc kissé elcsépelt egyvelege. A főhőspár közti beszélgetések nagy része néha érthetetlenül csókba torkollik. És mivel ez a könyv most leginkább a főhősön belül játszódik a filmben csak a maradék igen csekély történetszálat tudják vászonra vinni ami nem feltétlenül túl jó. És te jó ég csak én látom hogy a női főhősökből a trilógiák során kiveszik a túlélési ösztön?! Most komolyan ezt a lányt  valaki átkapcsolta önpusztító üzemmódba? Egyszer-kétszer indokolt is de néha minden előjel nélkül bekattan. Akik szerették az első könyvet azoknak kötelező de nekem nem lesz a kedvencem.
Bianka: Sok mindenben egyet kell értenem Barbival. Őszinte leszek és bevallom, hogy nem tudom, hogy mit mondjak. Elég vegyes érzelmeim vannak a történettel kapcsolatban. Egyrészt a történet zseniális és az egész rendszer, meg az, hogy a drága írónő hogyan fonja össze a különböző szálakat nagy tehetségre utal. Viszont az is tény, hogy a sok gondolkozás, önmarcangolás és filozofálás a "Mi lenne, ha.." témában tönkrevágja a könyv hangulatát és szerintem kicsit elnyomja a lényeget, így az egész olyan vontatottá válik. És akármennyire is szeretem a romantikus könyveket, de itt már idegesített a folytonos vitázás, a szeretlek-utállak dilemma és a nélküled nem tudok élni, maradj velem kérlelések. Úgy gondolom, hogy végigolvasom a sorozatot, de a színvonal jócskán romlott az elsőhöz képest, így most kicsit elvette a kedven.

                                       Sose feledd álmodj nagyot, olvass sokat!

                                                                                                              Barbi és Bianka