2016. június 28., kedd

Szántai Zita: Vivi és a Rómeók

Szántai Zita:
B épület 1.:
Vivi és a Rómeók
 Sziasztok!
Igen, ismét én vagyok. Tudom, hogy már régen  jelentkeztem, de az utóbbi időszakban sokszor túl fáradt voltam vagy nem volt időm . De most sikerült rávennem magam, hogy írjak nektek valamit. Remélem azért Barbi ajánlásai megfelelőek voltak, bár lehet, hogy van olyan, aki inkább az ő bejegyzéseit kedveli. Két dolgot szeretnék kérdezni kedves olvasóink:
1. Mostanában sok blogot olvasok és ezzel kapcsolatban azt szeretném kérdezni, hogy érdekelne-e, ha azokról írnék ajánlót.
2. Ha valaki tud jó designert, aki szépen dolgozik, akkor örülnék ha leírnátok kommentbe (be van állítva, hogy névtelenül is írhattok) vagy e-mailbe. 
A közös e-mail címünk: fictionisalwaysbetter@gmail.com
Valójában ennyi a mondandóm, szóval itt is a lényeg.

Műfaj: romantikus, ifjúsági

Korosztály: +12 (saját meghatározás, mivel nincs konkrét)

Történet röviden: A Hűvösvölgyi-suli Igen, ez az a suli, amiről szól Dóri és Nóri élete. kilencedikeseinek osztályfőnökük csodálatos ötletének következtében elő kell adniuk egy színdarabot, ami egy kis ötletelés után a Rómeó és Júlia lesz. Természetesen mindenkinek ki kell vennie a maga részét a munkából, de itt jönnek a bonyodalmak. Az osztályba egy új lány érkezett, aki nem más, mint Vivi. A gyönyörű lány több fiú szívét is elrabolja, többek közt a főszereplő Bori mostohatestvérének, Máténak a szívét is. Így megy a harc Rómeó szerepéért, hiszen Júliát Vivi alakítja. A fiúk biztosak benne, hogy az nyeri el a lány szívét, aki Rómeó. Vajon a művészfiú vagy a népszerű, sportos srác lesz a nyerő?

Vélemény:
Bianka: Ez a könyv sokban hasonlít a Hűvösvölgyi-sulihoz, de mégis különbözik. A történet egy napló formájában van leírva Bori szemszögéből és a gondolatai, tettei teszik többek között humorossá és különlegessé a történetet. Összességében nekem tetszett ez a vidám olvasmány.

 Sose feledd: álmodj nagyot, olvass sokat!
                                                                                                         Bianka