2016. június 22., szerda

Suzanne Collins: Futótűz

Suzanne Collins:
Az Éhezők viadala 2.:
Futótűz

Műfaj: Ez egy talán kalandregény mint az első kötet.

Korosztály: Jaj először ha nem olvastad az első részének az ajánlóját akkor inkább azzal kezd :
1. mert spoiler 
2. mert ugyanazt tudom írni a legtöbb helyre és 
3. mert Katniss! Igen jól olvastad.

Film: 2013-ban jelent meg. Itt már feltűnnek dolgok amik a könyvben nem úgy voltak de a színészi játék még mindig remek. Egy abszolút pozitív véleményem van erről a filmsorozatról de megértem azt akinek ez nem jött be

Nos ez az a hely ahol ketté kell váljunk. Azok akik olvasták az első könyvet és akik nem. Mert ha nem akkor visszakozz mert ez az egész egy hatalmas spoiler lesz és elrontja az élményt.

Történet röviden: Miután Katniss és Peeta kiszenvedték magukat az arénából próbálnak visszatérni a rendes kerékvágásba. De Snow elnök nem kifejezetten kellemes látogatásával megkezdődik a Győzelmi körút ahol kedves műszerelmeseinknek el kell játszaniuk ,hogy élnek halnak egymásért mind a körzetek mind a Kapitólium előtt. Amikor elrendelték az Éhezők Viadalát megesküdtek hogy minden 25. évben különlegessé teszik a viadalt. És ezt az alkalmat nagyon szellemesen elnevezték Nagy Mészárlásnak. Katniss első mentorként töltött évében aggódik hogy a Kapitólium mit talál ki a gyerekeknek. Kétszer annyian menjenek vagy esetleg magunknak kelljen kiválasztani a jelölteket? Snow elnök nincs híján az ötleteknek. Így hát kezdődjön a 75. Éhezők Viadala! És sose hagyjon el benneteket a remény!

Vélemény: 
Bianka: Nem is tudom mit mondjak... Az biztos, hogy ez az olvasmány mély benyomást tett rám. Katniss és Peeta kapcsolata még álmomban is kísért Barbival karöltve. Igazán jó arra ébredni, hogy lényegében z érzéseiket elképzelem, csak más emberekkel karöltve és ismert helyen. Szerintem az egész világ rendszere egyszerre kaotikus, rendszerezett, stabil és sebezhető. Az író ezzel a művel szerintem rengeteg olyan alapvető hibára mutatott rá a világ rendszerében, amit csak akkor ért meg az ember, ha sokat elmélkedik a sorokon. Rájöttem, hogy én élvezem a Viadal kreativitását, bár könnyű megérteni, hogy ez milyen borzalmas.

Barbi: A második könyv csodás folytatása az Éhezők Viadalának. Sok karakter kidolgozásra kerül akiket eddig alig ismertünk. Cinna már nem csak egy ember aki ruhát tervez hanem egy igazi támogató. Snow elnököt nem azért gyűlöljük mert csak, hanem mert bebizonyította hogy egy kegyetlen féreg aki bármi áron elfojt bármilyen reformot. Elmélyülnek az érzelmek és rengeteg új felkavaró gondolatot vet fel a könyv. És igen a szerelmi szál is elmélyül. És most jön el a pillanat, hogy gonosznak minősítem a blogunk szellemiségét. Mit mondjak még? Annyi mindent mondhatnék, de annyi mindent! Viszont az ezzel annyira elrontanám a könyvben rejlő értékeket, Szóval inkább befogom és OLVASS!


                                                   Álmodj nagyot, olvass sokat!
                                                  (És sose hagyjon el benneteket a remény!)
                                        
                                                                 Bianka és Barbi