2016. június 10., péntek

Bessenyei Gábor: A jövő harcosai

Bessenyei Gábor:
Az Olimosz legyőzése 1.:
A jövő harcosai
 Sziasztok!
Igen, megint egyedül. A mai nap egy magyar fantasyt hoztam nektek, ami ráébresztett, hogy a hazai fantasyk közül kevés az, amelyik egyéni és izgalmas. Mint késöb is látjátok szerintem ez egy Percy Jackson másolási kísérlet volt. Na, de itt is a könyv!


Műfaj: fantasy (magyar!!)

Korosztály: +12 (újra és újra... Ez nem igaz!)

Történet röviden: Marcell, Erik és Adria egy különös eseménynek a szemtanúi, mikor egy hatalmas fekete dolog lezuhan az égből. Ennek a valaminek a megtalálására indulnak és idővel kiderül, hogy ez a valami inkább valaki! Ekkor még mit sem sejtve megmentik ezt a különös lényt, de  nemsokára bajt hoz a fejükre. A gyerekeknek vissza kell utazni az ókori görögökhöz, hogy leleplezzék ki az az áruló isten, aki azt akarja, hogy örökre az ókor maradjon és a világ ne változzon. Feladatuk, hogy megtalálják a saját idejükből lopott tárgyat, de eközben a jelenkor kezd összeomlani. Vajon a négy bajtárs, akik magukat a jövő harcosainak nevezték el megmenti a világot vagy évszázadokkal ezelőtt ragadnak?
 
Vélemény:
Bianka: Én nagy lelkesedéssel álltam hozzá a könyvhöz azok alapán, amilyen jó kritikákat olvastam róla, de akkorát csalódtam benne, amekkora örömmel kinyitottam. A leírtak alapján nagyon érdekesnek tűnik, de sokszor eluntam magam olvasása közben. Többször is oldalakon át semmi nem történt, de volt olyan alkalom is, amikor a csekekmények annyira pörögtek, hogy nem lehetett követni. Az alapötlet egyedinek tűnik, de sokban hasonlít a Percy Jackson sorozathoz. Egyeül a legvége tetszett, azon látszott az alapos átgondolás és kidolgozottság.
                                   
                      Sose feledd: álmodj nagyot, olvass sokat!
                                                                                                                                                                                                                                                        Bianka