2016. május 10., kedd

Veronica Roth: A beavatott

Veronica Roth:
Beavatott 1.:
A beavatott

Most én vagyok. Miért? Mert ez a könyv már felnőtt könyvnek minősül.(Legalábbis a mi mércénk szerint.)

Műfaj: Utópisztikus és disztópikus fikció
(legalábbis én ennek szeretem betudni)

Korosztály: 16+ ( avagy young adult)

Történet: Rengeteg háború dúlt közöttünk. Az emberek keresték az okot de rájöttek, hogy a miértekben nem értenek egyet. A véleményüknek megfelelően megalapítottak öt csoportot: A Művelteket, a Barátságosakat az Őszintéket, a Bátrakat és az Önfeláldozókat. Ez a csoportrendszer segít fenntartani a rendet. A gyerekek 16 éves korukban csoportot választanak ami meghatározza egész jövőjüket. Az Önfeláldozók között nevelkedik az épp 16 éves Tris Prior akit igencsak megrémít az egyre csak közeledő választás és az alkalmassági vizsga eredménye sem könnyíti meg a csoportjában helyét nem találó lány szívét.

Vélemény:
Barbi: Engem megfogott már maga az egész világ amit lefest az írónő.
A képességek szerinti csoportosítás a választási lehetőség és maga ez a rendszerben való létezés. De legfőképpen az hogy tudod ki akarsz lenni! Tris személyisége egy az általam legjobban kedvelt női karakterek közül, határozott, bátor, viszont makacs mint az öszvér és az Istenért se tenné azt amit a többiek elvárnának tőle.
Bianka: Nekem nagyon tetszett, bár eleinte az alapsztori számomra Az Éhezők Viadalához hasonlított. Szerintem rendkívül mély gondolatokat foglal magába a könyv. Azt sugallja, hogy nem lehet egyforma mindenki, és nem lehet az emberek alapvető személyiségét megváltoztatni. Lehet, hogy valaki több személyiséggel rendelkezik. Az én kedvenc szereplőm Négyes lett.




Ui.: Remélem tetszett ez a rész mert vagy egy órát vesződtem a kép elhelyezésével! 

                                    Sose feledd: álmodj nagyot, olvass sokat!
                                                                                                      Barbi és Bianka