2016. május 27., péntek

Rick Riodan: A Csontlabirintus

Rick Riodan: A Csontlabirintus
Műfaj: Szórakoztató irodalom

Korosztály: +10 Bármelyik korosztályt leköti. Komolyan. Bárkit. Add csak a kezébe a 4.-es öcsikédnek vagy a nagyidnak nem tudják, nem akarják majd letenni.

Történet: Amy és Dan Cahill a szüleik elvesztése után teljesen átlagos életet élnek. Nagyjából normális nevelőnőjükkel és teljesen hétköznapi bohócszerű nagynénjükkel. Az egyetlen kibúvást a nyomasztó unalomból a nagyanyjuknál lelik aki persze a könyv első sorában meg is hal. A temetés viszont nem a tervezett szerint halad és kiderül, hogy a kedves, öreg Grace is tartogat néhány meglepetést a tarsolyában. Most a testvéreket választás elé állítják: 2 millió dollár vagy az első kapaszkodó egy nevetségesnek tűnő hajszához, ami országokon és akár kontinenseken is átívelhet. A cél pedig nem csekélyebb dolog mint egy régóta őrzött családi titok. Válassz bölcsen, a versenyből nincs kiszállás!

Vélemény:
Barbi: Hogy mi volt az első reakcióm? Kételkedtem. Na de miben is? Abban, hogy két szó szerint  a nagy semmivel rendelkező  körözött gyerek kalandjai képesek lesznek-e arra, hogy elszórakoztassanak? Nos igen eleinte talán ez volt a legnagyobb kétségem. De most a teljes sorozat ott áll a polcomon  és az érdekel de nagyon, hogy az íróknak honnan jön ez a sok ötletük? Honnan veszik az ihletet? Példának okáért ott van Rick Riodan. Megírta a teljes Percy Jackson sorozatot és még ezután is sikerül neki levennie az olvasókat a lábáról. Na de mindegy is. Ez a blog nem a filozofálásra való. A karakterek. Ez volt a második észrevételem. Mindegyik egyedi és alaposan kidolgozott jellem. Amy annak ellenére, hogy visszahúzódó karakter ha nagy nehezen is de képes kordában tartani lobbanékony öccsét. A könyv rendkívül életszerűen mégis komikusan mutatja be a testvérek kapcsolatát. Remek humor gyorsan egymást követő lavinaszerű események. Összegezve ez a könyv mindenki számára megfelelő olvasmány és a vastagsága se okozhat gondot.

                Sose feledd: Álmodj nagyot olvass sokat!
                                      
                                                                     Barbi