2016. május 27., péntek

Gayle Forman: Ha maradnék

Gayle Forman: Ha maradnék
 
Műfaj: Jaj hagyjatok lógva! Szerelmes tiniregény? Hmmm nem igazán. Inkább amolyan "élet értelmén" filózós  kötetnek mondanám de a szerelem is fő szál. Hah, és én imádtam!

Korosztály: +12 nem ezzel abszolút nem értek egyet bár én is 12 évesen olvastam és meg is lett az eredménye. Talán inkább olyan +14-nek írnám le mert bizonyos dolgok megértéséhez kell az a két év.

Film: 2014. augusztus 22.

Történet: Mia Hall szereti az életét. Mind a barátját, Kimet mind a családját. De talán a legjobban a fiúját Adamet szereti. Mindenkihez rengeteg kedves és néhol vicces néhol romantikus emlék fűzi. De egy rettenetes baleset miatt Mia "testen kívüli" kalandra kényszerül. El kell gondolkodjon azon, hogy miért is érdemes élnie. Most menjen vagy maradjon? Éljen a szerelemért a barátokért amikor már nincs semmije? Vagy egyszerűen hagyja az egészet, és kövesse családját?

Vélemény: 
Barbi: Tudjátok erről a könyvről nehéz véleményt írni. Nem azért mert nincs benne semmi és egyszerűen unalmas. Nem, azért nehéz mert annyira felkavaró a történet és annyira összetett, hogy azt szeretném hogy mindenki saját maga tapasztalja meg ezt az élményt. Minden esemény fájó részletességgel van leírva, az emlékképek pedig annyira színesek, hogy az ember legszívesebben sírna azon amit elvesztett az a lány. És tudjátok mi a legrosszabb? Az hogy ez az egész igaz történeten alapul. Nem úgy mint a Titanic de a lány egy családból tovább kitartott mint a többiek egy szörnyű baleset után. Küzdött. Néha a tragédiák adják az ihletet a jó könyvekhez.


                                         Sose feledd: Álmodj nagyot, olvass sokat!

                                                                                                              Barbi