2016. május 28., szombat

Anne Pilchota&Cendrine Wolf: Az utolsó remény

Anne Pilchota&Cendrine Wolf:
Oksa Pollock:
Az utolsó remény

Sziasztok!
Ma egy jó  kis vaskos olvasmánnyal érkeztem. Viszont, aki ettől megijedne meg kell nyugtatnom, hogy ennek ellenére gyorsan lehet vele végezni. Legalábbis én csak azt vettem észre, hogy elfogyott a kezemből a könyv... Más is szokott így lenni vele?


Műfaj: fantasy, de felfedezhető benne egy romantikus vonal is.

Korosztály: +12 (Most már kezdem magam úgy érezni, mint ha csak gyerek könyveket olvasnék és Barbi lenne közülünk az érettebb és a komolyabb, olyan mintha én nem vállalnám be az ijesztőbb olvasmányokat. Oké értem hosszú a monológ.)

 Történet röviden: Oksa Pollock egy majdnem átlagos lány volt, akinek az élete teljesen felfordul, mikor családja Londonba költözik. Különleges dolgok kezdenek el körülötte történni, amiknek okozója saját maga. Vegyük példának azt, amikor egy különös kék folt jelenik meg köldöke körül. Szülei helyett nagymamájához fordul, aminek következtében megtudja a titkot származásáról. Oksának muszáj segítenie a Számkivetetteknek, hogy azok megtalálják hazájukat. Vajon képes lesz megállni a helyét ebben az eddigi életétől különböző világban?

Vélemény:

Bianka: Mint már mondtam én hamar végeztem ezzel az olvasmánnyal, ami nem meglepő, hiszen tele van különböző kalandokkal és ha csak egy percre is lazít az agyad olvasása közben, akkor lemaradsz egy egész cselekménysorozatról. Ehhez hasonló világgal én még egy fantasyben sem találkoztam, így annak felderítése is egy külön élmény. Oksa személyisége sokakhoz közel áll, mert a legtöbb tinilány jellemzőit magán viseli. Nálam plusz pont, hogy ilyen vastag, mert imádom a hosszú történeteket. Viszont negatív, hogy a sorozatból csak az első két rész kapható magyarul.
           
Sose feledd: álmodj nagyot, olvass sokat!
                                                                                                         Bianka